A párt frissen lemondott elnökét, Fekete-Győr Andrást nevezte meg a Momentum parlamenti listavezetőként

A párt frissen lemondott elnökét, Fekete-Győr Andrást nevezte meg a Momentum parlamenti listavezetőként

A Momentum Küldöttgyűlése a mai napon úgy döntött, hogy Fekete-Győr András, a Momentum alapítója vezesse a Momentum parlamenti listáját – írja a párt vasárnap este kiadott közleményében. Döntésüket azzal indokolták, hogy Fekete-Győr Momentum iránti elkötelezettsége és a pártért tett munkája megkérdőjelezhetetlen.

Ez a döntés elsősorban azért lehet érdekes, mert így a közös ellenzéki listán az ott szereplő momentumosok között Fekete-Győr András lehet az első név annak ellenére, hogy korábban a rendkívül gyenge előválasztási eredménye miatt lemondani kényszerült a párt elnöki pozíciójából.

Hírdetés

Emellett pedig Orosz Anna, a párt ügyvivő elnöke a Partizán videójában elmondta azt is, hogy a küldöttgyűlés döntése értelmében, akit a Momentum listavezetőjeként megjelöl, az lesz a párt parlamenti frakcióvezetője is a jövő évi választás után. Ez utóbbival kapcsolatban azonban kérdéses, hogy lesz-e egyáltalán külön Momentum-frakció, hiszen ahogy arról az Alfahíren beszámoltunk, Székely Sándor ISZOMM-os országgyűlési képviselő olyan határozati javaslatot nyújtott be a héten, amely egy frakcióba kényszerítené az ellenzéki pártokat.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »