A parlament elutasította a törvényjavaslatot, majd egy hónapra bezárt

A parlament elutasította a törvényjavaslatot, majd egy hónapra bezárt

A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa pénteki ülésén elutasította Miroslav Kollár (besorolatlan) képviselő törvényjavaslatát és befejeződött a parlament 88. ülése.

A Za ľudí színeiben indult, majd a kormánypártot elhagyó és jelenleg a Spolu elnökeként politizáló Kollár szerette volna módosítani a kiadókkal és a hírközlő szervekkel kapcsolatos törvényt. A javaslat lényege az volt, hogy egyértelműen kötelezzék az állami hivatalnokokat és a köztisztviselőket az újságírók megfelelő tájékoztatására.

Hírdetés

A parlament egy másik beadványt is elkaszált, miután elutasította Igor Matovič OĽANO-elnöknek azt a javaslatát, hogy a képviselői fizetéseket az országos átlagbér szintjére csökkentsék. Jelenleg a gazdaságban dolgozók előző évi havi átlagos nominálbérének a háromszorosát keresik a képviselők, Matovič javaslata szerint már a jelenlegi parlamenti képviselők fizetése is a harmadára csökkent volna.

A javaslat szerint ha a párt fizetéskiegészítést adna a képviselőinek, a pontos összegeket minden hónap végén közzé kellett volna tennie, és az indoklást is, hogy miért kapta a pénzt a képviselő.

Miután a képviselők nem hagyták jóvá a javaslatokat, befejeződött a parlament 88. ülése. A programból kimaradt pontokról a törvényhozás soron következő, májusi rendes ülésén tárgyalnak majd.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »