„A Párizsi Megállapodás klímacélja szimpla hülyeség”

„A Párizsi Megállapodás klímacélja szimpla hülyeség”

Klímacélból is kétfajta van: az egyik a Párizsi Megállapodásban rögzített 2 Celsius fok, a másik pedig az Európai Bizottságé, amely a dekarbonizációról szól. Mintha az egyik átszámítható lenne a másikba. A Párizsi Megállapodás klímacélja szimpla hülyeség, az Európai Bizottságé életünk tönkretételét jelenti – véli Szarka László Csaba akadémikus.

Illusztráció: cerillion.com

„A világ legönzőbb hatalmasai (Davos) a legaltruistább idiótáik (Brüsszel és például Stockholm+50) asszisztálásával (és mindkettő háta mögött az ENSZ-szel) fülbemászóan csalogatják a világot a szakadék szélére és azon túlra. A két szélsőség sátáni egyvelege nemcsak a földi tudományt sajátította ki. Hanem – a stabil klíma hirdetésével – már Isten képében is tetszeleg” – írja cikkében Szarka László Csaba geofizikus–mérnök, az MTA rendes tagja. Őt kérdezte a Gondola.

 

Föld és ember – Szarka László Csaba rendes tag székfoglaló előadása | MTA

Szarka László Csaba – mta.hu

– Akadémikus úr, egy jelentéktelen (0,0004-nyi, azaz 0,04 százaléknyi) légköri összetevőt, ártatlan (sőt jótékony) nyomgázt (CO2) kipécéztek, a természethez képest elenyésző mennyiséget kibocsátó embert bűnösnek kiáltották ki. Kiknek és miért volt érdekük az emberiség nagy részének palira vétele?

– Az éghajlatváltozás csillagászati eredetét kezdetben a legtöbb kutató (például Humboldt, d’Alembert, Croll, Herschel, Darwin, Legendre, Laplace, Poisson) magától értetődőnek vette. Voltak persze olyan különcök, mint Arrhenius 1896-ban, majd Callendar 1938-ban. Arrheniust Milutin Milankovics is cáfolta 1920-as könyvében. Igaz, az ő (Bacsák György által pontosított) matematikai leírásának elfogadtatása is több évtizedig tartott.

Az utolsó magyar polihisztor villája

Bacsák György polihisztor – bacsak.hu

Ugyanakkor, úgymond „konszenzus” volt abban, a légkör CO2-koncentrációjának emelkedése nem okoz felmelegedést. Ez már csak azért sem lehetett beszédtéma, mert a globális átlaghőmérséklet az 1940-es évektől egészen a 1970-es évek közepéig évről évre csökkent. Aztán bekövetkezett egy újabb trendváltás, amelynek ezernyi oka lehetett. De egyre inkább az antropogén CO2-kibocsátásra irányították a figyelmet. Sokáig nem értettem, miért nem a természeti okok, vagy egyéb antropogén hatások: a földfelszín-átalakítás (például a vízfelületek lecsökkenése, a vízelvezetés) vagy a légköri nanorészecskék („aeroszolok”) irányában kutakodnak inkább. Utólag úgy látom, hogy CO2-alapú üvegházhatás-növekedés hipotézise illeszkedett tökéletesen abba a koncepcióba, amely révén az emberiséget kiszolgáltatottá lehet tenni: meg lehet fosztani az energiaforrásaitól. Az agytrösztöt 1972-től a Maurice Strong által vezetett UNEP (ENSZ Környezetvédelmi Program) jelentette.

UNEP Blue Logo | PAGE

Hírdetés

un-page.org

„Véget ért a hidegháború, és elkezdődött a környezeti háború” – nyilatkozta 1992-ben. Amit most élünk át, az ennek a környezeti háborúnak a végkifejlete. A szálakat az UNEP-en keresztül mozgató világelit motivációiról a legátfogóbb áttekintést szerintem C (Kees) le Pair adta, akinek tanulmányát a Magyar Hírlap 2022. június 6-án, 7-én és 11-én hozta le. Úgyhogy e kérdésre a teljes választ ott találják meg. A lényeg az, hogy a világelit – saját jövőjét féltve – el akarja venni az egyszerű emberek életlehetőségét.

– Az úgynevezett Európai Zöld Megállapodást célzó CO2-kibocsátáscsökkentést (a Fit for 55-öt) az idén EU-törvényként akarják elfogadtatni. Most éppen REPowerEU (Újraenergizálni az EU-t!) néven van napirenden, és a szénadón mesterkednek. De hát Európa a földkerekségnek csak kis része, az EU még kisebb töredéke. Ha a glóbusz nagy részében nem foglalkoznak a klímahisztériázók dühkitöréseivel, akkor a CO2 kibocsátása tovább tart. Erről miért hallgat az emberiségellenes szélsőség?

– Úgy tűnik, az Európai Unió a klímaügyben önfeláldozó szerepet vállalt, de az is lehet, hogy ez lett rá kiosztva.

Fit for 55: az EU új klímacsomagjával kapcsolatos álláspont

klimapolitikaiintezet.hu

Tény, hogy az úgynevezett klímacél kifejezés az Európai Unióban bukkan fel először, még 2008-ban. A 2022-es törvényi elfogadtatás menete – amint annak tanúi vagyunk – telis tele van ravaszkodással. Figyeljünk csak oda, mit csinálnak! Klímacélból is kétfajta van: az egyik a Párizsi Megállapodásban rögzített 2 Celsius fok (de lehetőleg másfél), a másik pedig az Európai Bizottságé, amely a dekarbonizációról szól. Mintha az egyik átszámítható lenne a másikba. Pedig – és ez a lényeg – alig van közük egymáshoz. A Párizsi Megállapodás klímacélja szimpla hülyeség.

Paris Agreement Signing Ceremony - 22 April 2016 - United Nations  Sustainable Development

Az Európai Bizottságé életünk tönkretételét jelenti. A globális elit talán abban bízik, hogy a világ többi része is majd az EU-t szeretné követni. Ehhez nagyon, de nagyon el kellene tudni butítani az embereket.

– Az úgynevezett „stabil klíma” ígérése, ha komolyan gondolják, infantilizmus az ígérők részéről. Akár komoly, akár dezinformálás, infantilizálni akarja az emberiséget. Mi lehet a mögöttes célja annak a propagandaközpontnak, amely a klímahisztéria ügyében veri a tamtamot, és mit remélhet tőle szolgálataiért a lakáj médiahálózat?

– A Great Reset (Nagy Világ-újraindítás) megvalósításán a propagandaközpont nagyon gazdag hangszerelésben dolgozik. Külön hangszerszólókat dolgoztak ki a politikusok, a cégek, a polgárok, az egyetemi ifjúság, a média, a kutatók és úgynevezett. civil szervezetek számára. A „Közös Otthonunk védelme: Nyilatkozat Stockholm+50 számára” című nyilatkozat a megtévesztés mintapéldája. Még abban is, hogy a szerzőit csak nagy nehezen lehet azonosítani. A nyomok a Commonhomeofhumanity.org-hoz, onnan a portói egyetemhez vezetnek. A mozgalom alapítója a portugál Paulo Magalhães, klímadiktatúra jogi alapjának kidolgozója („A Föld Társasház: az éghajlatváltozástól a bolygó új jogi felfogásáig” című kötet szerzője).

STF absolve deputado Paulo Magalhães da acusação de crime eleitoral – Money  Times

Paulo Magalhães – moneystimes.com.br

Tudományos bizottságuk társelnökei (a svéd Will Steffen és az új-zélandi Klaus Bosselmann) szintén ismert véleményformálók. Mindhárman a világelit vazallusai. A stabil klíma követelése persze nem az ő szerzeményükként, hanem az aláírók kívánságaként fog megjelenni. A média mindebben: szánalmas eszköz.

Molnár Pál
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »