A Párduc erejének lehívása – A napvallás új szertartása

Egy újabb ősi táltos szerrel ajándékoztak meg bennünket az égiek, mely a Párduc erejével, bölcsességével és kitartásával vértezi fel a szertartásban részesülő személyeket. Vajon ki lehet ez a titokzatos Párduc? Hogyan kapcsolódik a napvalláshoz? Milyen célokat szerettek volna elérni ezzel a szerrel (szer = szertartás, rituálé) a táltosok, amikor rendszeresen elvégezték a magyar népen. 

 

Kezdjük néhány nem mindenki előtt ismeretes történelmi ténnyel. Az ősmagyar hagyományok Nimródot tartják a magyarok ősatyjának. Többféle néven is feltűnik az ősi szövegekben más és más néven: Nimród, Nimrud, Ménrót(h), avagy Nibúr.

Márpedig a Nibúr szóból a NIB párducot, az ÚR egyszerűen urat jelent sumér nyelven. Így adódik Nimród nevének jelentése: Párduc Úr vagy Párducok Ura.

 

Nimród fiai: Hunor és Magor volt. Az ő utódaik a hunok és a magyarok. Az ő leszármattaik vagyunk mi. Lásd például a Tarihi Üngürüszben és a magyar krónikákban. Itt elsősorban lelki leszármazásra gondolok.

A sumér hagyományban Nibúr volt a „világ világossága”, aki Enlilnek, az istenek atyának volt a fia.

S mint ilyen Nibúr vagy Nimród az égi tudás, a szent tudás ősforrása is egyben azoknál a népeknél, akiket megtermékenyített a bölcsességével és az erejével.

 

A közel-keleti térségben az írott történelem kezdetétől megtaláljuk a párduc-hagyományt. Hadd utaljunk itt a sumérokra és az egész mezopotámiai térségre, ahol több birodalom is váltotta egymást. De ugyanez a hagyomány köszön vissza a szkíta, az egyiptomi és a görög tradíciókban is.

 

Nem lehet szó nélkül elmenni a papi ornátus mellett sem. Tudvalevő, hogy párducbőrből készült főpapi öltözéket viseltek a sumérok, az egyiptomiak és a honvisszafoglaló Árpád korszakában a szakrális vezetők. A párducbőrös kacagány nemesi viselete sokáig fennmaradt és kimutatható.

 

 

A napvallás szerint a Párduc a túlvilágon a lelkek segítője, e világon a lelkek nagy tanítója és jótevője.

A magyarság egyik ősatyaként Nimród nem csak „nagy vadász”, hanem égi segítő az Orion-analógia szerint. Persze később őt megpróbálták befeketíteni. Például a Bibliában lázadó mezopotámiai uralkodó, Uruk, Sineár (azaz Sumér) és Bábel királya, aki hatalmas városokat hozott létre. A Biblia szerint Nimród halálra ítélte Ábrahámot. Végül Nimródot Ézsau ölte meg.

 

Szertartásunk szempontjából a leglényegesebb annak feltárása, hogy Nimród a napvallást követte. Ékírásos nevének jelentése a „Nap Párduca”. Ezzel akarva-akaratlanul szembekerült a sémita népek hitével és vallásos hiedelmeivel. Lásd: Nimród és Ábrahám ellentmondásos történetét.

 

Hírdetés

Visszatérve a napvallásra, 1807-ben Bryan írja Nimródról a következő sorokat:

 

„A napvallású Szkíták és Mágusok ősét, a mitológiai Kust, Nimród (Ménrót) ősatyját Napként tisztelték, Magógnak és Mágusnak is nevezték.”

 

 

Ebből következik, hogy napkirályként néztek fel Nimródra. Ez azt jelenti, hogy szent küldetése volt az égi rendnek a földön történő megvalósítása. Ahogyan fent rója útját a Nap és fényével mindent bevilágít, mindent érzékelhetővé tesz az emberi tudat számára, mindent élettel tölt fel, úgy Nimród napvallásának is ez a feladata az emberek szellemével és lelkével: fényt vinni a fejekbe és szívekbe.

 

Mindezen alapinformációk után talán jobban fogjuk értékelni a Párduc erejének lehívása című szertartást.

Ez a szer azt az üzenetet foglalja magában a lélek számára, hogy Isten erejét és igazságát kapja meg az ember – nem csak a magyar, hanem minden egyes ember –, aki a jót választja a rossz helyett.

A Párduc erejével, bölcsességével és kitartásával ruházza fel az beavatandót a szent rítus vezetője. Itt Isten égi erőiről van szó, melyek a kezdet kezdete óta léteznek és táplálják az arra alkalmas és befogadó embereket.

 

Írta és szerkesztette: Száraz György

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÉbresztő Táborok https://napvallas.hu/programok/holisztikus-tabor/Bel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÍzisz Napjai https://napvallas.hu/programok/izisz-napjai/ 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

The post A Párduc erejének lehívása – A napvallás új szertartása appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »