A papi hivatásokért szerveztek zarándoklatot a gencsapáti Szentkúthoz

A papi hivatásokért szerveztek zarándoklatot a gencsapáti Szentkúthoz

Szeptember 8-án, Kisboldogasszony ünnepén papi hivatásokért, illetve Miszori Zoltán lelkipásztor emlékére indult zarándoklat Székely János szombathelyi megyéspüspök vezetésével, a Szombathelyi Egyházmegye és a Mária Út Egyesület közös szervezésében a gencsapáti Szentkúthoz.

Gyermekek, fiatalok, idősebbek együtt tették meg a közel nyolc kilométeres utat a szombathelyi székesegyháztól a gencsapáti Szentkúthoz énekelve, imádkozva papi hivatásokért, egyben emlékezve Miszori Zoltán atyára, aki Gencsapátiban és a székesegyházban is teljesített plébánosi szolgálatot.

A zarándokok soraiban a szombathelyi Brenner János Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium harmadik osztályos tanulói és a Szent Gotthárd Általános Iskola és Gimnázium Magyarlak-Csörötnek Általános Iskolájának diákjai is jelen voltak.

Hírdetés

A szentkútnál gencsi és perenyei hívek várták a zarándokokat Gombos Bálint plébánossal.
A szentmise főcelebránsa Székely János püspök volt, aki szentbeszédében felidézett több gyermekkori meghatározó emléket, melyek alakították személyiségét és egy életre szólóan hatással voltak rá.

A szentmise végén Galgócziné Szabó Zsófia, a Mária Út Egyesület vezetője köszönetét fejezte ki a közös zarándoklatért és a közös imáért. Felidézte, hogy ez az út sem volt nehézségektől mentes, tele volt kövekkel, melyekben többen megbotlottak, volt, aki el is esett. De Prohászka Ottokár Kő az úton versét idézve rámutatott: „Nézd meg a követ, aztán kezdj el / Beszélni róla Isteneddel. // Őt kérdezd meg, milyen üzenetet / Küld ezzel az akadállyal neked. // S ha lelked az Istennel találkozott, / Utadba minden kő áldást hozott.”

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »