A pápa és a miniszterelnök – Felföldi Zoltán írása az Erdély.ma portálnak

A pápa és a miniszterelnök – Felföldi Zoltán írása az Erdély.ma portálnak

Most akkor végül hajlandó Ferenc pápa találkozni Magyarország miniszterelnökével, vagy sem? – teszem fel a kérdést római katolikus magyarként. Vagy a következő propaganda filmjében, aminek lehetne a címe például A pápa és a miniszterelnök, olyan ellenszenves figuraként fogják bemutatni Orbán Viktort – minden valószínűség szerint Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel egyetemben – ahogyan A Két pápa című nagyszerű alkotásban sikerült bemutatni a gyanús körülmények között lemondott (lemondatott?) és a lemondása után évekkel is kiváló szellemi képességekkel bíró XVI. Benedek pápát?

Társadalompolitikai kérdésekben kifejtett véleményét ismerve és a fentebb hivatkozott propagandafilmet is megtekintve nagyszerű programot lehetne összeállítani Ferenc pápának a miniszterelnökkel és a köztársasági elnökkel történő találkozás helyett: látogatás a déli határkerítésnél, ahol a nemzetközi sajtó jelenlétében ítélhetné el a népeket elválasztó kerítéseket és falakat. Ezután – szintén a nemzetközi sajtó kíséretében – találkozás a budapesti LMBTQ közösség tagjaival. Sajnos a püspöki kongregáció közelmúltbeli állásfoglalásának következtében nem áldhatná meg a jelenlévő nagyszámú azonos nemű párt, de örömmel fogadhatná az ajándékba kapott szivárványos zászlócskákat. Az előző filmbe is jutott ilyen zászló, a következőben is jól fognak mutatni. Ezt követően főhajtás Jálics Ferenc sírjánál, aki egészen másként emlékezett bizonyos dolgokra, mint ahogyan az a fentebb hivatkozott propagandafilmben szerepelt. Végül megbérmálhatná Gyurcsány Ferencet, aki egy időben rendszeresen bérmálkozott, amivel később ugyan felhagyott, de most minden bizonnyal örömmel térne vissza a rendszeres bérmálkozás szokásához. 

Programja végeztével a magyarországi és nemzetközi haladó sajtó hangosan ünnepelhetné a felvilágosult pápát. Volna is miért, hiszen teljesíti a küldetését. 

Hírdetés

Azt a küldetést, hogy a liberális világrend előtt szinte utolsó komoly akadályként tornyosuló római katolikus egyházat átalakítsa, hogy az a továbbiakban ne akadályozza, sőt, inkább segítse a liberális világátalakítás nagy projektjét.

Van azonban még egy intézmény, ami egyelőre ellenáll a liberalizmusnak, és gátként védelmezi híveit a liberális szökőárral szemben: az ortodox egyház. 

Éppen ezért én a magyar politikai vezetés helyében az Eucharisztikus világkongresszus idejére meghívnám a konstantinápolyi pátriárkát, mint az ortodox pátriárkák között tiszteletbeli elsőséget élvező egyetemes pátriárkát. Vagy a moszkvai pátriárkát, mint a legnépesebb ortodox egyház fejét. 

Vagy mind a 15 önálló ortodox egyház vezetőjét. Biztosan sokan eljönnének közülük. És sokan szívesen találkoznának a magyar miniszterelnökkel.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »