A pakisztáni keresztény fiú Sharoon Masih gyilkosa kiszabadult a börtönből

A pakisztáni keresztény fiú Sharoon Masih gyilkosa kiszabadult a börtönből

A keresztény újságíró Saleem Iqbal szerint Ahmed Raza, Sharoon Masih gyilkosa felsőfokú bírósági ítélet alapján kapott felmentést börtönbüntetése alól.

Az újságíró elmondta, hogy teljesen felkavarta az ítélet Sharoon Masih mártír halála és családja miatt, mert így a pakisztáni keresztény közösség nem kapott elégtételt az igazságszolgáltatástól ráadásul felmentette a gyilkost bűncselekményének felelőssége alól.
Sharoon Masih egy 17 fiú volt, aki az MC Model Boys kormányzati iskolában tanult Burewalában (Punjab tartomány). Ő volt az egyetlen keresztény a közösségben. Osztálytársa, Ahmed Raza a fiút halálra verte, mert abból az üvegből ivott vizet, amelyet a muszlim diákoknak szántak. A fiút osztálytársai először megalázták, csak azért, mert keresztény volt, végül Sharoon a fején és a testén okozott sérülések következtében a helyszínen meghalt.

Az újságíró Saleem Iqbal úgy véli, hogy a szociális munkásoknak, a politikai vezetőknek, a keresztény nem kormányzati szervezeteknek és a keresztény ügyvédeknek nincs elég bátorságuk ahhoz, hogy felemeljék hangjukat egy szegény fiú érdekében, és a reményvesztett keresztény közösség hangjaként elérjék, hogy végre igazságot szolgáltassanak nekik. Azt mondta, hogy folytatni fogja a harcot és felemeli hangját a kegyetlenség és a kegyetlenkedés ellen.

Hírdetés

Ráadásul, állítása szerint a helyi keresztény politikai vezetők leginkább azzal vannak elfoglalva, hogy különleges bánásmódban részesüljenek. Túlságosan leköti őket ebédjük és vacsorájuk elfogyasztása, ahhoz, hogy felismerjék az országban élő keresztények felett gyakorolt zsarnokságot.

Felkérte a nyilvánosságot, hogy osszák meg videóját a közösségi médiában, hogy az emberek szolidaritást tanúsíthassanak Ahmed Raza szabadon bocsátása ellen, és jogorvoslatért folyamodhassanak az ártatlan Sharoonért. Mindeközben valószínűleg egy ügyvéd is az ügy mellé áll és jogi lépésekkel támogatja az ügyet. Továbbá azt mondta, hogy talán a politikai vezetők időközben elszégyellik magukat és Sheroon gyilkosát halálbüntetésre ítélhetik.

Saleem úr felkéri az egész keresztény közösséget, hogy imádkozzon Sharoon Masih családjáért.
Orientalista.hu – Vivkamar (christiansinpakistan.com)


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »