„A nyugati kereszténység utolsó esélye vagyunk”

„A nyugati kereszténység utolsó esélye vagyunk”

Nem engedhetünk teret azoknak, akik karddal akarják meghódítani a világot – mondta a Liga milánói kongresszusán Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter.

A bevándorláspolitikáról, az iszlamizáció veszélyeiről és a keresztény Európa védelméről is beszélt pártja kongresszusán Matteo Salvini. Az olasz politikus szürreálisnak nevezte az ellene zajló eljárásokat.

Salvini: Az a plébános, aki a ramadán rendelkezésére bocsátja templomát, bűncselekményt követ el gyermekeink jövője ellen.
Kép: magyarhirlap.hu/AFP/NurPhoto/Gabriele Maricchi

Hírdetés

A Liga milánói pártkongresszusán Matteo Salvini, a párt vezetője figyelmeztette a jelen lévő ötszáz delegáltat, hogy a jelenlegi történelmi pillanatban egy globális harc van folyamatban, amelyet elveszíthetnek. „Időnként az az érzésem, nem mindenki van tisztában azzal, hogy globális harcban állunk, hanem csak a kicsinyes érdekeiért csatázik” – fogalmazott a volt belügyminiszter. Felhívta a Liga politikusainak figyelmét, hogy nem csak a választásokra készülő Emilia Romagna vagy Calabria tartomány lakóinak sorsa van a párt kezében. „A nyugati kereszténység utolsó esélye vagyunk, számítanak ránk” – mondta Salvini.

„A szabadság és a diktatúra összecsapása zajlik. Ha a szabadság védelmezői vagyunk, nem lehetünk lusták, és nem szabad félnünk – magyarázta. – Ha a gazdasági diktatúra egyesül az iszlám fanatizmussal, akkor gyermekeinknek hagyatéka az éhezés, szegénység és a kilátástalanság lesz. Tisztában kell lennünk azzal, hogy kik az ellenfeleink.” A párt vezére kemény szavakat intézett az olasz papokhoz is: „Az a plébános, aki a ramadán rendelkezésére bocsátja templomát, nem a saját hite és vallása iránt tiszteletlen, hanem bűncselekményt követ el gyermekeink jövője ellen. Nem engedhetünk teret azoknak, akik karddal akarják meghódítani a világot.”

Az ellene indított sorozatos eljárásokról így szólt: „Nem akarok az áldozat szerepében feltűnni, de szürreálisnak tartom, hogy büntető eljárást indíthatnak az ellen, aki megvédte országa határait, biztonságát, becsületét és méltóságát.”

A Liga bevándorláspolitikájáról szólva hangsúlyozta, szolidáris, befogadó és nagylelkű Olaszország szeretnének lenni, de mindezt bizonyos határokon belül, óvatossággal szeretnék megvalósítani. Bűnözőknek és iszlám szélsőségeseknek nincs helyük az országban.

Jánosi Dalma (Róma)


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »