A nyugati kamuhírgyár–média a magyar választásokról

A nyugati kamuhírgyár–média a magyar választásokról

A fukusimai atomerőművet megbénító cunamit messze leköröző erővel, dühvel és a kamuvádak özönével támadt a nyugati fősodratú sajtó a magyar választásokra.

Az ismertetés előtt azonban nézzük két nyugat-európai politikus megszólalását.

Az első Matteo Salvinié, a radikálisan jobboldali, korábban Északi Liga, ma Liga nevű olasz párt elnöke Facebook oldalára azt posztolta ki, hogy: „Magyarország szívvel és fejjel szavazott, figyelmen kívül hagyva a brüsszeli fenyegetéseket és Soros milliárdjait. Jó munkát, Orbán miniszterelnök úr, remélem hamarosan – az olasz minisztertanács elnökeként – találkozunk.”

Aki viszont kíváncsiságból rákattint a szöveg alatt automatikusan felbukkanó „Fordítás megtekintése” szövegre, ezt a magyar „fordítást” kapja az első mondatra: Magyarország szívvel és fejjel szavazott, figyelmen kívül hagyja a brüsszeli fenyegetéseket és milliárdokat.

Vagyis a Facebook fordítógépe „teljesen véletlenül” a negatív kontextusból kihagyta Soros nevét. Aki kételkedik, íme az eredeti szöveg: „L’Ungheria ha votato con il cuore e con la testa, ignorando le minacce di Bruxelles e i miliardi di Soros.”

Hírdetés

A másik megszólaló drága, régi barátunk, Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter, aki korábban már javasolta, hogy hajítsák ki az Orbán-diktatúrát az EU-ból.

Ő a hétfő reggeli német Die Weltnek a Fidesz hatalmas arányú győzelmére így reagált: „Mindenek előtt a magyarországi választások után Németországnak, Franciaországnak és minden olyan tagországnak, amelyek nem a közömbösségre hajlanak, gyorsan és félreérthetetlenül az európai szerződések alapján lépniük kell, hogy ezt az értéktumort semlegesítsék”. Mely kijelentés – egy demokratikus választás értéktumornak bélyegzése – meg nem erősített értesülésünk szerint tapsvihart váltott ki az USA egyik legimádottabb szövetségese, a Jemenben népirtást, otthon nyilvános lefejezéseket tartó Szaúd-Arábia uralkodói körében.

A spanyol El Mundo, az ország második legnagyobb példányszámú és a többihez hasonlóan a korrupció témáját nagyon kerülő lapja e címmel számol be az értéktumoréknál tartott választásokról: „Orbán Viktor, az Európai Unió legveszélyesebb embere”. A cikk Paul Lendvaival kezdődik, úgyhogy folytatni nem érdemes.

Folytatás:

https://magyaridok.hu/kulfold/a-nyugati-kamuhirgyar-media-a-magyar-valasztasokrol-2981344/

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »