A Nordstrom törölte Ivanka Trump divatáruit

A Nordstrom amerikai áruházláncolat a hét végén bejelentette: nem forgalmazza tovább a Donald Trump lánya, Ivanka Trump nevével fémjelzett divatcikkeket, köztük ruhákat és cipőket. Ivanka Trump szóvivője később részben cáfolta a Nordstrom bejelentését.

Rosemary Young, Ivanka Trump cégének marketing igazgatója szerint a Nordstrom megrendelte a tavaszi kollekciót, ám később a cipőkre vonatkozó rendelést lemondta, a kollekciót pedig csak interneten forgalmazza.

A Nordstrom szóvivője a Fortune magazinnak azt nyilatkozta, hogy azért nem forgalmazzák a termékeket, mert nem nagyon vásárolják őket náluk. „Ebben az esetben a brand szerény teljesítménye miatt döntöttünk úgy, hogy erre az idényre nem rendelünk a termékekből” – szögezte le a szóvivőnő. Majd a cég – amely 2011 óta forgalmazza Ivanka Trump termékeit – Twitter-üzenetben jelentette be, hogy nem politikai döntésről van szó. „Reméljük, hogy egy eladó termékeinek kínálatát nem értik félre, és nem politikai állásfoglalásunkként értelmezik. Nem az” – olvasható a Twitter-bejegyzésben.

Hírdetés

A Nordstrom interneten forgalmazott termékei között még négyféle Ivanka Trump-cipőt lehet rendelni, 40 százalékos árengedménnyel.

A héten a Neiman Marcus áruházlánc is törölt honlapjáról mintegy tucatnyi Ivanka Trump-bizsut és kiegészítőt.

Mindkét áruházlánc annak a „Ragadd meg a bukszádat” nevű tiltakozó csoportnak a célkeresztjébe került, amely bojkottot hirdetett olyan vállalatok ellen, amelyek Trump-tulajdonban vannak, Trumpot anyagilag támogatták a választási kampányban vagy Trump-névvel fémjelzett ruhákat, cipőket, bizsukat vagy kiegészítőket forgalmaznak.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »