A New York Times (zsidó és néger) újságírói letiltatták a YouTube-nál egy portugál nacionalista szervezet csatornáját

A New York Times (zsidó és néger) újságírói letiltatták a YouTube-nál egy portugál nacionalista szervezet csatornáját

Letiltotta a YouTube egy portugál szélsőjobboldali szervezet fiókját a gyűlöletbeszédet tiltó irányelvek folyamatos megsértése miatt.

A Grupo 1143 nevű csoport tevékenységét eredetileg a New York Times vizsgálta egy cikk keretében, amely azzal foglalkozik, hogy a bevándorlók elleni internetes gyűlöletkeltés hogyan generál valódi erőszakos cselekményeket. A videómegosztó portált is az amerikai újság munkatársai értesítették, az ezt követő vizsgálat vezetett a tiltáshoz. A szóban forgó cikket egyébként zsidó és néger újságírók jegyzik.

A NYT globálisan szemügyre vette a bevándorlókat támadó közösségi médiában megjelent bejegyzéseket, amelyek írói magyarázata szerint „a félelem légkörét szították Nagy-Britanniában, Portugáliában és más országokban (…) A vitriolos nyelv most az utcákon ömlik”.

Az Euronews magyar nyelvű videója:

Hírdetés

Ezek a hálózatok egy mérgező fanatizmust terjesztenek az interneten, amely tisztviselők és kutatók szerint egyre inkább szítja az offline erőszakot – a brit zavargásoktól a németországi véres támadásokig és az írországi gyújtogatásokig. Nehéz közvetlen összefüggést megállapítani az online nyelv és a való világban zajló események között, de a kutatók és tisztviselők szerint a kapcsolat bizonyítékai elsöprővé váltak" – fogalmazott a zsidó lap.

A New York Times cikkében sérelmezi, hogy az Elon Musk által birtokolt X, valamint a Telegram nem lép fel a "szélsőségesek" ellen. A lap szerint egyébként Musk arra használja a platformját, hogy olyan kormányok ellen intézzen támadást, amely nem képes kordában tartani a bevándorlást, mint pl a Biden-kormány. Mintha a szélsőliberális véleményterror zászlóshajói (pl. a Meta) nem avatkoznának be a választásokba.

A nacionalista csoport a független Portugália létrejöttének évéről kapta a nevét. A szervezet vezetője Mario Machado, akit többször is börtönbe vetett a portugál hatalom. A börtönben egyébként jogi diplomát szerzett. Machado a portugál Hammerskins, valamint a nemzetiszocialista Nova Ordem Social (Új Társadalmi Rend) nevű párt egykori vezetője.

A szervezet eddig leginkább egy februári lisszaboni tüntetéssel hívta fel magára a figyelmet, a demonstrációt Európa iszlamizációja ellen hirdették meg. A csoport a Sporting Lisboa labdarúgócsapat Juventude Leonina (Juve Leo) nevű szurkolói csoportjából jött létre még a 2000-es évek elején, majd hosszabb inaktivitást követően, 2023-ban Machado rázta fel őket. 

Május elején egy szkinhedekből álló csoport rátámadt két algériai betolakodóra, akiket baseballütőkkel vertek össze. Az egyik az ablakon keresztül kiugorva menekült el. A New York Times által bemutatott felvételeken egyébként vérfoltok vannak a padlón és a migránsok ágyán. A hatóságok szerint az elkövetők az 1143-hoz tartoztak. A támadás napján még két támadás történt Portóban, amely során szintén szélsőjobboldalaik támadtak arab bevándorlókra.

KG (New York Times, Euronews és Portugal Resident nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »