A NÉPSZAVAZÁS ELÉ 2.

„MEGTAGADTÁK A MUNKÁT MERKEL VENDÉGEI

A Junge Freiheit német lap legolvasottabb cikke szerdán a „Merkel vendégei vagyunk – megtagadják a munkát a menekültek” című írás.

Hírdetés

Nem véletlenül, hiszen a német állam igyekszik a menekültek kedvében járni. A szászországi Waldenburgban sem tettek másként: beilleszkedési munkaprogramot hirdettek a bevándorlóknak. A foglalkoztatás célja az lett volna, hogy ha a német állampolgárok dolgozni látják a bevándorlókat, jobban elfogadják őket, és a menekültek sem unatkoznak. A munkáért pénz is járt, az órabérük 1 euró volt. Nem nagy összeg, de csak heti 20 órát kellett volna dolgozni, ráadásul választható tevékenységben. A menekültek kaptak munkaruhát és felszerelést is.

Először még néhányan vállalták a melót, de aztán kevesellték az órabért, és 8,50-es németországi minimál óradíjat követelték. Ezt a város büdzséje azonban nem bírta volna el. Erre a migránsok azzal utasították vissza a munkát, hogy ők Merkel vendégei, és „a vendégeknek nem kell dolgozniuk”.

A polgármester nem akarja erősíteni az előítéleteket, de annyira megdöbbent, hogy mégis nyilvánosságra hozta a sztorit.” (Magyar Idők)


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »