A néphagyomány az oktatásban – képzés a Selye János Egyetem Tanárképző Karán

A néphagyomány az oktatásban – képzés a Selye János Egyetem Tanárképző Karán

A Selye János Egyetem Tanárképző Kara együttműködve a Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia szervezettel 2023 októberétől Néphagyomány az oktatásban címmel innovációs képzést indít. A program a 138/2019 sz., a pedagógiai alkalmazottakról szóló törvény vonatkozó előírásaival összhangban valósul meg.

A Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia célja a szlovákiai magyarság hagyományos kultúrájának és népművészetének megismertetése, népszerűsítése, dokumentálása, valamint az oktatásban, a közművelődésben és az előadóművészetben betöltött szerepének megerősítése. A szervezet 2018 óta működtet a néphagyomány közvetítésére irányuló képzéseket és tanfolyamokat, számos feladatot valósított már meg a néphagyomány beépítése terén az óvodákban és iskolákban zajló nevelő-oktató munkába.

A Selye János Egyetem Tanárképző Karának „A néphagyomány az oktatásban” elnevezésű innovációs pedagógus-továbbképzésének a célja a hagyományközvetítés formáinak elméleti és gyakorlati megismertetése és beépítése az oktató-nevelői munkába.

Hírdetés

A pedagógusok áttekintést kapnak a szlovákiai magyar nyelvterület etnikai és táji tagolódásáról, a magyar népi játékok rendszeréről, a magyar népszokások felosztásáról, a magyar népzene dialektusterületeiről, a magyar tánctípusokról és táncdialektusokról, megismerkednek a népi játékok átadásának módszertanával, valamint az ünnepi szokások alkalmazásával az óvodai és iskolai nevelő-oktató munkában.

A kurzus oktatói a folklorisztika és pedagógia terén egyaránt jártas szakemberek, szakmai garans PaedDr. Török Tamás, PhD., szakmai felelős Mgr. Varga Norbert.

Jelentkezési határidő szeptember 30-a. További részletek a Pályázatok rovatunkban olvashatók.

(SJE/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »