A nemzetközi Chabad mozgalomtól szellemi-erkölcsi támogatást kap az EMIH, az anyagit meg…

A nemzetközi Chabad mozgalomtól szellemi-erkölcsi támogatást kap az EMIH, az anyagit meg…

Nem azt kell nézni, hogy ki van közelebb az aktuális hatalomhoz – ezt válaszolta Rónai Egonnak Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija arra a vele kapcsolatban tett kijelentésre, hogy ő Orbán Viktor udvari zsidója. A rabbi az ATV Húzós című műsorában hozzátette: Nem barátságról van szó, hanem ahhoz, hogy kiben találunk potenciális partnert a hitéletünk és a vallási értékeink megéléséhez.

Büszke vagyok rá, hogy a közösségünknek pár év alatt sikerült intézményekhez jutnia – mondta a műsor felvételén Köves. Az, hogy egy közösség életerős azt eredményezi, hogy ezek a lépések szinte maguktól történnek. A hitközség tulajdonába került Zsigmond Király Egyetemről azt mondta: nem tervezik, hogy zsidó egyetemmé alakítanák át. Amerikai mintára egyszerre próbálják megtartani az állami képzés-jellegét és az egyházi vonalat is behozni az intézménybe. De azért nem zárjuk magunkat karanténba – tette hozzá.

Hírdetés

A nemzetközi Chabad mozgalomtól szellemi-erkölcsi támogatást kap az EMIH, nem anyagit – fejtette ki Köves és hozzátette: azonban filantrópok támogathatják a magyar zsidó közösséget.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »