A nemzeti jogvédők készen állnak az obeliszkbontó hazafiak megvédésére

A nemzeti jogvédők készen állnak az obeliszkbontó hazafiak megvédésére

Gaudi-Nagy Tamás írja:

Megelégedéssel nyugtáztam az 1956-os Pongrátz András és a 2006-os Novák Előd által vezetett hazafiak október 25-i kurucos akcióját a Szabadság téri megszállási obeliszk és az azon csúfolkodó önkényuralmi jelkép eltávolítása érdekében. Köszönet nekik a bátor kiállásért! A Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvédei és jómagam készen állunk arra, hogy emiatt és a későbbi akciók során esetlegesen eljárás vont hazafiaknak védelmet adjunk, ahogy korábban tettük Budaházy György, Pál Márton esetében.

Szégyen, hogy a megalázottságunk ezen jelképe a szabadságról elnevezett szakrális terünkön mai napig a megszálló Vörös Hadsereg "dicsőségét" hirdeti és a mostani kormányzat sem tesz semmit az eltávolítása érdekében. Jogi akadály nincs, ez elvi kérdés, szó sincs oroszellenességről, hiszen manapság az oroszok a hagyományos európai értékek védelmében, az atlantista háttérerők elleni küzdelemben és nemzetegyesítő törekvéseinkben szövetségeseinkké váltak. Ennek többször hangot adtam az Európa Tanácsban. Azt azonban nem kívánhatják, hogy megalázottságunk jelképét eltűrjük, ezt ők sem tennék. Kifejezetten erősítheti a magyar-orosz viszonyt e feszültségforrás kiiktatása és ezáltal a Szabadság tér történelmi arculatának helyreállítása – országzászló visszaállítását is ideértve.

Hírdetés

Bízom benne, hogy végre egyenesbe fordul az eltávolítási ügy, amelyért a korábbi években sokan, sokat tettek. Ez nekem is szívügyem.

2006 tavaszán a Nemzeti Jogvédő Alapítvány ügyvezetőjeként létrehoztam számos kiváló partnerrel (többek között Budaházy Gyurival, Kocsis Imrével) a Szabadság tér Bizottságot, amelynek 2006. március 24-i itt olvasható határozata és felhívása ma is időszerű.

Csakúgy mint Előd, országgyűlési képviselőként én is kiálltam többször az eltávolításért, írásbeli kérdésekkel és felszólalásokkal. 2014 őszén részt vettem Budaházy Gyuri eltávolítást célzó akciójában.

2015 februárban Budaházy Györggyel és Novák Előddel együtt átadtuk nemzeti szervezetek petícióját a főpolgármester részére.

Erre jött az azóta megbukott Hende Csaba volt honvédelmi minisztertől az a gyáva – korábbi támogatást ígérő vállalásával ellentétes – válasz, hogy nem vetik fel a kérdést az oroszoknak, mert előre meg nem jósolható következményekkel járna.

Most már eljött a tettek ideje.

Honfitársi üdvözlettel:

dr. Gaudi-Nagy Tamás
nemzeti jogvédő


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »