A Nemzeti Gárda tartalékosait is megfertőzték a tüntikéző négerek

A Nemzeti Gárda tartalékosai megfertőződtek Washingtonban a rendőri erőszak elleni tüntetéseken – jelentette be közleményében Brooke Davis ezredes, a Nemzeti Gárda fővárosi irodájának szóvivője kedden este.

"Megerősítjük, hogy a washingtoni Nemzeti Gárda tagjai között pozitív vírusteszteket azonosítottunk" – olvasható a közleményben, amely mindazonáltal "műveleti biztonságra" hivatkozva nem részletezte, hogy a gárda hány tagjánál diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést. A szövetségi fővárosban a múlt héten erőszakba torkolló tüntetéseken a Nemzeti Gárda mintegy 1700 tartalékosát mozgósították a rend fenntartására. A tüntetések sok helyütt, így Washingtonban sem voltak mentesek az erőszaktól.

Hírdetés

A rend fenntartására kivezényelt gárdisták ugyan viseltek szájmaszkot, de a tömeges tüntetésen a társadalmi távolságtartás ajánlott előírásait képtelenség volt betartani. Több járványügyi szakértő – köztük Deborah Birx, a Fehér Ház járványügyi munkacsoportjának egyik vezetője – is arra figyelmeztetett korábban, hogy a tömeges tüntetéseken megugorhat a koronavírus-fertőzöttek száma.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »