A nemzetárulók sorsáról Bayer Zsolt nyomán

Bayer Zsolt írt bő tíz esztendeje egy remek szöveget Markó Bélának címezve. Ez a szöveg az árulókról és az árulók sorsáról szól.A magyar nemzet ellenségeivel, az SZDSZ utódpártjaival együtt tüntető, pártja törvénytelenségeinek szankcionálását demokrácia elleni támadásnak beállító Vona Gábor kapcsán ötlött fel bennem ez a kiváló írás. Kivágtam belőle az idevágó részeket, töröltem a Markóra való utalásokat, így adom közre.Érdemes elolvasni!
„Mindig van magyarázat. Ephialtes is meg tudta magyarázni. Ő volt az a görög, aki Leónidász hátába vezette a perzsa sereget ott, a Thermopülai szorosban. Ephialtes nélkül a perzsák soha nem tudtak volna győzni, hiába voltak felfoghatatlan túlerőben. És Ephialtes minden bizonnyal megmagyarázott mindent azon az utolsó éjszakán. Biztosan az elkerülhetetlen végzettel magyarázta meg. Hogy nincsen értelme az ellenállásnak, hiszen a perzsák mint a tenger, s akkor pusztulás helyett inkább éljünk túl. S ha volt neki, hát akkor a család is felrémlett őbenne, szegény Ephialtesban; az asszony, a gyerekek, a jövő. Átkozott egy hóhér ez a jövő. Az ő nevében vagyunk kaphatók a legtöbb aljasságra, s az önigazolást keresgélő gazemberek, árulók, aljasok is legtöbbször a jövőt emlegetik. Mintha lehetne jövőt rakni árulásból és aljasságból… Beteges alkalmazkodni akarásból; jaj, pedig dehogyis lehet! Vagy, most mondd meg őszintén, lenne még magyarság ezen a világon, ha Hunyadi, Dugovics Titusz, Dózsa, Tomori, Dobó, Zrínyi, Szondi, Rákóczi, Petőfi, Kossuth, Bem, Nagy Imre, Tóth Ilona, Mansfeld Péter és bizony Tőkés is megmagyarázta volna? Ephialtes megmagyarázta. Aztán megnyúzták és kitömték a bőrét arannyal. A görögök? Nem. A perzsák. Akiknek elárulta saját véreit, ők cselekedték meg vele ezt a csúfságot. Ugyanis az árulóknak nagyjából ez a sorsuk. Azok is megvetik őket, akik használják az aljasságukat. És az eleven megnyúzatásnál csak egy szörnyűbb sors van: megérni az emberi kor legvégső határát az elárult közösségben.”
Hát ez a sors várna Vonára, ha győzne a Jobbik és az álbaloldal szörnykoalíciója. De a tegnapi tüntetés aligha értelmezhető a győzelem előjeleként.Úgyhogy Gábornak megmarad a bőre a helyén.

Hírdetés


Forrás:bzsa.blogspot.com
Tovább a cikkre »