A nemi erőszak röhejes

Mármint, amikor férfiakkal történik. Legalábbis „Will” (Andrew Bailey humorista) szerint, aki az alábbi videóban fejti ki, miért is hasfalhasogató, ha szexuálisan molesztálnak egy srácot.    

Természetesen szó sincs róla, hogy bárki is azt propagálná, mennyire fancy dolog a nemi erőszak, vagy ne venné komolyan a témát. A 2014-es videóban elhangzó, fiktív, de az előadó valós élményein alapuló monológ az irónia és a humor segítségével hívja föl a figyelmet egy olyan jelenségre, melyet nagyon is hajlamos bagatellizálni, elhallgatni, vagy szimplán kiröhögni jelen társadalmunk: a férfiakkal szemben elkövetett szexuális bűncselekményekre.

Bailey, aki maga is intim jellegű zaklatás áldozata volt a múltban, kifejti, miért nem annyira vagány, vagy irigylésre méltó dolog, ha egy fiatal fiút pl. idősebb tanárnője molesztál. Megtudhatjuk azt is, milyen traumákkal kell szembenéznie azoknak, akik ilyen jellegű atrocitások elszenvedői lettek, és miért is „röhejes” szerinte az, ami vele történt.

Hírdetés

A humorista célja bevallottan az volt, hogy eloszlassa az olyan jellegű tévhiteket, melyek szerint egy férfi nem szenvedhet lelki sérüléseket, ha molesztálják. Pláne, ha mindez fiatalon történik, hiszen a fiúk amúgy is nemi vágyaktól túlfűtött, szexre, és az idősebb nők érintésére kiéhezett hormonbombák, még szerencsésnek is mondhatják magukat, ha rájuk nyúl egy szexi tanár néni.

Ezzel a videóval a komikus a fenti toposzok propagálásában nagy szerepet játszó Hollywoodnak is üzen, hiszen a kisfilm ihletője pont egy 2012-es Adam Sandler film, az Apa ég! (That’s My Boy) volt, melyben egy 13 éves diák szexuális zaklatása is megjelenik.

A negatív visszhangoktól, félreértelmezésektől és esetleges támadásoktól félve Bailey sokáig nem adta ki kezéből a felvételt, de tavaly végre úgy döntött, közzé teszi a legnagyobb videómegosztó oldalon, ahol azóta már több, mint másfél millióan látták.

T. T.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »