A Németország-Hollandia mérkőzésen is robbantani akartak – ezt a villanást nem szelfivakuból látta volna Merkel

A hannoveri rendőrkapitány az alsó-szászországi tartományi főváros valamennyi lakójának és vendégének azt tanácsolja, hogy "a legrövidebb úton menjen haza", mert nem lehet tudni, hogy mire készülhetnek még mindazok, akik robbantásos merényletet terveztek a kedd esti Németország-Hollandia barátságos labdarúgó-mérkőzésen, amely a terrorveszély miatt elmarad.

Volker Kluwe nyilatkozata szerint röviddel a stadion kapuinak megnyitása után szereztek értesülést arról, hogy robbantásos merénylet készül a mérkőzésen. Ezért elrendelték a stadion kiürítését, és mindenkinek javasolják, hogy kerüljön minden olyan helyet, ahol nagyobb számban gyűlhetnek össze emberek. A legjobb, ha mindenki hazamegy, mert nem tudni, hogy van-e "B-tervük" a merénylőknek.

A mérkőzés 20:45-kor kezdődött volna. A stadion kapuit 19 óra körül nyitották meg. Értesülések szerint egy mentőautóban volt robbanószer, de ezt egyelőre nem erősítették meg.

Komoly tervek voltak

A mérkőzés azért marad el, mert a rendőrség tervezett robbantásos merényletről szerzett információkat – mondta Volker Kluwe hannoveri rendőrkapitány az NDR regionális közszolgálati médiatársaságnak. "Komoly tervek voltak arra, hogy valamit felrobbantsanak" – fogalmazott. A részleteket később, sajtótájékoztatón ismertetik. A stadiont rendben kiürítették.

Hírdetés

A Spiegel Online hírportál szerint a stadion környékén láttak egy terrorcselekmények elkövetésére hajlamos iszlamistaként számon tartott embert. A német hatóságok országszerte 420 ilyen személyt tartanak nyilván. Kora este egy gazdátlan csomagot találtak a stadion közvetlen környékén. Arról kiderült, hogy ártalmatlan.

A meccset a tervek szerint a helyszínen tekintette volna meg Angela Merkel német kancellár, aki a pénteki párizsi terrortámadások után ezzel is demonstrálni szerette volna "a terrorizmussal szembeni elszánt küzdelmet". A nap folyamán korábban a Brüsszelbe tervezett belga-spanyol labdarúgó-mérkőzést is lemondták biztonsági okok miatt.

A M1 berlini tudósítójának jelentése szerint Angela Merkel úton volt a stadion felé, amikor lefújták a mérkőzést. A kancellár azóta már Berlinben van. A német válogatott tagjai ismeretlen helyre távoztak, de biztonságban vannak.

A legfrissebb hírek szerint gyanús csomagot vizsgálnak a város főpályaudvaránál.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »