A németek nem akarnak pénzt adni a migránsoknak

Az AFP francia hírügynökség csütörtöki értesülése szerint a német kormány azt tervezi, hogy megvonja a menekültügyi rendszerben járó juttatásokat az uniós tagországokból Németországba érkezett menedékkérőktől. Azaz a mostani migránsáradat lényegében minden tagja juttatás nélkül maradhat.

Az AFP német hírportálokon idézett jelentése szerint a belügyminisztérium jogszabálytervezetében az áll, hogy a jövőben nem támaszthatnak igényeket a menedékkérők ellátásáról szóló törvényre hivatkozva azon menedékkérők, akik valamely uniós tagországból érkeztek Németországba, és így ügyükben a dublini szabályok értelmében nem Németország az illetékes.

Hírdetés

A hírügynökség szerint ezek a menedékkérők csupán arra kaphatnának támogatást, hogy visszautazzanak az adott tagállamba. Az értesülést egyelőre nem kommentálták a belügyminisztériumban, és a szociális ellátások ügyében illetékes munkaügyi és szociális minisztériumban sem.

Eközben Angela Merkel német kancellár a Frankfurti Autószalonon kifejtette, hogy az ágazatnak segítenie kell a menekülteket, ugyanakkor hozzátette, hogy a jobb élet reményében bevándorlóknak menniük kell Németországból. Ha kíváncsi a további fejleményekre, kattintson percről percre közvetítésünkre!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »