A németek megint rájöttek, hogy agysebészeik csak segédmunkára lennének alkalmasak – ha akarnának dolgozni egyáltalán

Németországban a munkaerőpiacra belépett "menekültek" többsége csak segédmunkára alkalmas – írta szerdán a Bild című lap a szövetségi munkaügyi hivatal (BA) adataira hivatkozva.

A BA kimutatása szerint június végéig 297 ezer "menekültet" regisztráltak álláskeresőként. Csaknem 74 százalékuknak nincs szakmai képzettsége. Érettségivel csupán 25,8 százalékuk rendelkezik, és 36,8 százalékuknak semmilyen, sincs vagy legfeljebb általános iskolai végzettsége van.

Az álláskereső "menekültek" 58 százaléka a BA besorolása alapján csak segédmunkásként kaphat állást, és mindössze 4 százalékuk alkalmas speciális, magas szintű szaktudást igénylő állás betöltésére – írta a Bild.

Legutóbb a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lap készített összeállítást a "menekültek" munkaerőpiaci integrációjáról, a frankfurti tőzsde DAX-30 indexében jegyzett – a legnagyobb piaci tőkeértékű – részvénytársaságokat vizsgálva. Adatai szerint az indexben szereplő társaságoknál június végén 54 menekült jogállású munkavállaló dolgozott, és a 30 cég által menekülteknek meghirdetett 2700 gyakornoki helyből 500-at töltöttek be.

A BA szakértőinek korábbi nyilatkozatai szerint a munkaerőpiacra belépő "menekültek" a “holnapután munkavállalói”, foglalkoztatottságuk nagyjából 5 év alatt éri el az 50 százalékot, 10 év alatt emelkedik 60 százalékra, és 15 év alatt haladja meg a 70 százalékot. (Azt várhatják. Esetleg a lakosság arányában érik el a 70%-ot… – a szerk.)

(MTI nyomán)

Hírdetés

Korábban írtuk:

A "holnapután szakembereinek" 80 százaléka nem rendelkezik Németországban elfogadott képzettséggel

Csak a hülye nem látta előre: a jövevények 3/4-e segélyből élősködik – az öngyilkos németek havonta ezer eurót adnak nekik

Deutsche, freut euch! – Jobbkor nem is jöhetnének a betolakodók százezrei a "német" gazdaságkutató intézet szerint

Berlinből kapják a pofont az orvosozó-mérnököző hazaárulók: "a bevándorlók 10%-a sem alkalmas munkára vagy képzésre"

Századvég: az érkezők 80-90 százaléka csak általános iskolát végzett – a bevándorlók társadalmi integrációja "nem túl sikeres"

Nem eléggé képzettek a "menekültek" ahhoz, hogy megállják helyüket a német munkaerőpiacon – liberális szíveket tört össze egy gazdaságkutató intézet


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »