A németek is letérdelnek az angolokkal

A németek is letérdelnek az angolokkal

Mindkét csapat letérdelt a koronavírus miatt egy évvel elhalasztott 2020-as Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében Londonban, 2021. június 29-én (Fotó: Stefan Matzke/Getty Images)

Döntött a német labdarúgó-válogatott, szolidaritásból minden játékos térdre ereszkedik majd a keddi Anglia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen. A Nationalelf elhatározásáról a csapat egyik labdarúgója tájékoztatta a publikumot. Nyilatkozatában szóba sem került Harry Kane-ék magyarországi mérkőzése, a brit sajtó azonban nem szalasztotta el az alkalmat, hogy ismét a magyar gyerekeket kritizálja.

Ilkay Gündogan megerősítette, hogy a német válogatott az Angliával való szolidaritás jeléül le fog térdelni a két csapat mérkőzése előtt a Nemzetek Ligája keddi játéknapján – számolt be róla az Independent.

Nos, holnap az angolokkal együtt le fogunk térdelni, mert támogatni akarjuk ezt a kezdeményezést” – idézi Gündogant a lap.

Ezt tettük tavaly az Európa-bajnokságon, és természetesen holnap is meg fogjuk tenni. Hozzászoktam már ehhez az angol bajnokságban, ahol szinte minden meccs előtt ezt csináljuk, szóval nem újdonság számomra” – tette hozzá a Manchester City 31 éves labdarúgója, utalva arra, hogy a Premier League-ben megszokássá vált a BLM-mozgalmat támogató politikai gesztus.

Németország a részben magyarországi rendezésű tavalyi Eb nyolcaddöntőjében is letérdelt a Gareth Southgate szövetségi kapitány együttese ellen vívott párharc előtt, így a mostani elhatározás keveseket ért váratlanul, az angol lap azonban kapva kapott az alkalmon, hogy ismét nekimenjen a magyar gyerekeknek.

Bár a Nationalelf középpályása nem tesz említést a szombati Magyarország–Anglia (1–0) mérkőzésről, az Independent továbbvitte az elmúlt napok sajtóhadjáratát, és összefüggésbe hozta a németek döntését a Puskás Ferenc Aréna ifjú közönségének reakciójával az angolok letérdeléséről.

Az Independent – folytatva az angol újságírók narratíváját – továbbá azt is szóvá tette a cikkben, hogy a magyarok „arcátlanul kihasználtak egy, az UEFA által biztosított kiskaput”, ami lehetővé tette, hogy az európai szövetség zárt kapus büntetése ellenére összesen mintegy 35 ezer, 14 évesnél fiatalabb gyerek, valamint a hozzájuk tartozó mintegy háromezer kísérő kilátogathasson az összecsapásra.

Hírdetés

Hiába volt azonban a brit sajtó bődületes kirohanása a fiatal szurkolók ellen, az angol futballszurkolók jelentős része józanabbul mérte fel a budapesti meccsen történteket. Sőt kommentjeik alapján az újságírók estek túlzásba, amikor a nemzeti csapat gyenge játéka és a vereség okainak kutatása helyett a magyar gyerekek „rasszizmusát” állították pellengérre tudósításaikban. A hirado.hu korábban a BBC, a The Guardian és Daily Mail kommentszekciójából válogatott.

Egy cikk, ami arról szól, hogy a magyar közönség – gyerekek – egy része kifütyülte a középkezdés előtti térdelést, amikor tavaly az angol közönség egy része ugyanezt tette” – kommentált egy angol olvasó a BBC tudósítása alatt.

Térdelés és a szivárványos (csapatkapitányi) karszalag… Nem lehetne, hogy simán  csak focizzunk, és hagyjuk az összes többi dolgot a pályán kívül?” – kommentálta a beszámolót egy másik olvasó.

Megint más így vélekedett:„Örülök , hogy kikaptak, a woke-os térdelő angoloknak inkább a játékra kellett volna koncentrálni, nem a politikára”.

Nem tetszik ez a térdelősdi. Ezt az amerikai sportolóktól átvett „second-hand” szokás, akik az USA-ban a rendőrség által elintézett feketék miatt tiltakoztak. Nekünk nincsenek saját brit problémáink, amelyek ellen tiltakozhatunk?” – írta egy újabb hozzászóló.

Egy gyors kínos térdelés az angol válogatott játékosaitól, majd 90+ perc unalmas és ötlettelen játék. Gratulálok Magyarországnak!” – vélekedett egy újabb (ön)kritikus hang.

Nem tudtátok, hogy woke-nak lenni sokkal fontosabb, mint győzni?” – fűzte hozzá ironikusan egy másik szurkoló.

A további kommenteket ide kattintva olvashatja el.

A németek is letérdelnek az angolokkal, ismét nekiment a brit sajtó a magyar gyerekeknek

 

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »