A németek ellepik a magyar boltot a „migránsriasztóért"

A frankfurti államügyészség 11 tartományban tartott házkutatásokat olyan gumilövedékes fegyvereket keresve, amelyeket egy magyarországi webshopból rendeltek – írja a Die Zeit. Az ügyészség ugyan nem nevezte meg, melyik magyar világhálós boltról van szó, de a lap szerint minden jel arra utal, hogy arról a vállalkozásról van szó, ami “Migránsriasztó” néven árulta a fegyvereket.

Magyar Menedék - Magyar Jézus

Ezek a fegyverek keménygumiból készült lövedéket lőnek ki, amelyek súlyos sérüléseket, akár halált is okozhatnak. A Zeit azt írja: ezek a fegyverek Magyarországon legálisan tarthatók, Németországban azonban tiltott a tartásuk és a használatuk. Egy Kalasnyikovra hasonlító, gumilövedékes fegyver 750 euróba (kb. 230 ezer forintba), egy kisebb pisztoly 370 euróba (kb. 115 ezer forintba) kerül.

A rendőrség Baden-Württembergben, Bayernben, Berlinben, Brandenburgban, Hessenben, Alsó-Szászországban, Észak-Rajna-Vesztfáliában, Szászországban, Szász-Anhaltban, Schleswig-Holsteinben és Türingiában tartott összehangolt akciót, amelyben lakásokat és üzlethelyiségeket kutattak át. Huszonkilenc embert gyanúsítottak meg lőszerrel és lőfegyverrel való visszaéléssel.

Hírdetés

A lap szerint arról a webshopról van szó, ami 2016 eleje óta működik. Korábbi információk szerint eddig legalább 198 esetben rendeltek Németországba ilyen fegyvereket, ezért a mostani razzia csak a kezdet.

A Magyarországon működő webshop Német-Magyar Kereskedelmi és Értékesítési Kft. néven működik az I. kerületi Batthyány utcában, és egy Mario Rönsch nevű német üzemelteti. A fegyvereket ő veszi meg Magyarországon, majd onnan postázza a német megrendelőknek. A honlapon, úgy mutatják be az egyik fegyvert, hogy Angela Merkel kancellár arcképére lőnek vele.

Van olyan fegyver is, amit “antifa(siszta)-riasztóként” hirdetnek.

Mario Rönsch ismert a német rendőrség előtt. Korábban “közösség elleni uszítás” és “állam elleni bűncselekmények” miatt körözték. Korábban olyan hazafias Facebook-oldalt működtetett, ami muszlim betolakodók ellen “lázított”, “erőszakra és önbíráskodásra szólított fel”. A férfi tavaly májusban eltűnt a német hatóságok látóköréből. Most Budapesten él.

(Die Zeit – Index nyomán)


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »