A németek egyre gyorsabban fogadják be az idegen betolakodókat – szorul a hurok a nyakukon

A német hatóságok egyre gyorsabban bírálják el a menekültkérelmeket, de a bevándorláspártiak szerint még most sem elég gyorsan. A jelentés szerint a legtöbbet az afgánoknak kell várniuk, de a szomáliaiak menekültkérelmének elbírálása is hosszabb ideig tart az átlagnál.

A német bevándorláspárti baloldal kérdezte fel a belügyminisztériumot a migránsokkal kapcsolatosan. A belügyminisztérium által közzétett adatokból kiderült, hogy 2018 harmadik negyedévében átlagosan valamivel több mint 6 hónap alatt bírálták el egy menekültkérelmet a hatóságok.

Hírdetés

Az első negyedévben még 9,2 hónap kellett ahhoz, hogy döntés szülessen egy benyújtott menekültkérelemről. A második negyedévben ez 7,3 hónapra csökkent – mutatott rá a Funke Mediengruppe című német lap. Két évvel ezelőtt még 10,7 hónapig tartott egy menekültkérelem elbírálása. A mostani 6 hónapos várakozási idő azonban még mindig messze van a céltól, hiszen Angela Merkel 2015-ben abban állapodott meg a tartományi vezetőkkel, hogy 3 hónap alatt el fognak bírálni minden menekültkérelmet.

A jelentés szerint a legtöbbet az afgánoknak kell várniuk, de a szomáliaiak menekültkérelmének elbírálása is hosszabb ideig tart az átlagnál. Ha valaki Szíriából jött Németországba, az jobban jár, mert az ő ügyében átlagosan már 4,4 hónap alatt döntés születik.

A kísérő nélkül érkező kiskorú migránsoknak átlagosan 7,7 hónapot kell várniuk a menekültkérelmük elbírálására. Németország-szerte vitáznak arról, hogy milyen eljárással lehetne minél pontosabban megállapítani egy migráns valódi életkorát, hiszen sokan direkt fiatalkorúnak hazudják magukat, hogy könnyebben megkaphassák a menekültstátuszt.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »