A német ügyészség a legsúlyosabb büntetést kérte a 19 éves lányt meggyilkoló migránsra

A német ügyészség a legsúlyosabb büntetést kérte a 19 éves lányt meggyilkoló migránsra

A német ügyészség pénteken a legsúlyosabb büntetést kérte arra a fiatal migránsra, aki 2015-ben érkezett Németországba, 2016-ban pedig megerőszakolt és meggyilkolt egy 19 éves lányt. Letartóztatása után derült ki, hogy valójában 22 éves, és hogy nem először követett el erőszakos bűncselekményt. A német jog szerinti legsúlyosabb büntetés kirovása azt jelentené, hogy 15 év börtön után sem kerülhetne szabadlábra. 

Az ügyész szerint a vádlott, Husszein Khavari veszélyes a társadalomra, és szabadlábra helyezése után is nagy valószínűséggel hasonló bűncselekményeket követne el.

Khavari és védője nem tiltakoztak az ügyész javaslata ellen, a védelem záróbeszédére jövő hétfőn kerül sor, a bírósági döntés pedig március 22-én várható.

Hírdetés

Khavari afgán menekültként érkezett Németországba. 2016-ban meggyilkolt egy migrációs központban önkéntesként dolgozó fiatal lányt, Mária Ladenburgert, aki egy uniós tisztviselő lánya volt.

Később kiderült, hazájában is körözték nemi erőszak miatt (az áldozat mindössze 12 éves volt). 2013-ban pedig a török hatóságok adtak ki rá körözést gyilkossági kísérlet miatt. További részletek korábbi cikkünkben, alább:

Teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: dailmyail.co.uk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »