A német rendőrség lelőtt egy fejszével és Molotov-koktéllal felfegyverzett támadót – Videó

A német rendőrség lelőtt egy fejszével és Molotov-koktéllal felfegyverzett támadót – Videó

Nyitókép: Facebook, reprofoto (hooligans.cz

A német rendőrség ma Hamgurgban, a Reeperbahn utca közelében a Lengyelország – Hollandia mérkőzés napján lelőtt egy felfegyverzett támadót. A rövidre nyírt fehér férfi a felvételek alapján veszélyeztette a rendőröket és fenyegetően lépett fel a nyílt utcán velük szemben. Egyik kezében  jégcsákány, a másikban Molotov-koktél volt.

A felvételeken az látható, ahogy a rendőrök körbeveszik a támadót, majd több lövés is eldördül, ezt követően az illető összeesik. Egymásnak ellentmondó hírek szerint a férfit lábon lőtték és kórházban ápolják. Más beszámolók szerint életveszélyben van és korábban a városban szurkolókra is rátámadt. Hamburgban ma mintegy 40 ezer lengyel és holland szurkoló tartózkodik.

A rendőrség szerint azonban az esetnek nincs köze a labdarúgó Európa-bajnoksághoz.

A felvétel itt megtekinthető:

Hírdetés

A rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint a férfi a Silbersackstrasse-i kocsmából jött ki, és egy fejsze volt a kezében, amivel a rendőröket „fenyegette”. Ráadásul Molotov-koktélt tartott a kezében, ami tovább fokozta a helyzetet. Az X-en közzétett felvételek szerint ezután több lövést adtak le a helyszínen.

BREAKING NIUS: Schüsse auf der Reeperbahn ++ Polizei schießt Axt-Angreifer bei Fan-Marsch der Holländer nieder ++ Blutige EM-Gewalt im ganzen Land https://t.co/DCTCIAlqqA pic.twitter.com/iocBzEEIJ3 — Julian Reichelt (@jreichelt) June 16, 2024

Németország egy más részén – a Magdeburghoz közeli Wolmirstedt városában – három futballszurkolót késelt meg és megsebesített egy 27 éves afgán férfi péntek este, ketten közülük súlyos állapotban vannak. A rendőrség szerint a férfi korábban egy „késszerű tárggyal” megölt egy másik afgánt.

Körkép.sk, ČTK


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »