A német rendőrség is elismerte a lipcsei támadást

A német rendőrség is elismerte a lipcsei támadást

LIPCSE/BUDAPEST. Valósággal sokkolta a Magyar Vívószövetség megbízott fõtitkárát és a válogatottat is, amit a németországi Lipcsében a vívó vb idején láttak. Boczkó Gábor az M1-nek még kedden azt mondta: a város fõterén lévõ szállásuk elõtt folyamatosak voltak a rendbontások, amelyek valószínûleg migránsokhoz köthetõk.

A sportvezetõ beszámolt egy olyan esetrõl, amikor egy bevándorló egy nagy bozótvágóval hadonászott a fõtéren. Emellett egy gyerekrablási kísérletnek is szemtanúi voltak. Egy színesbõrû ember el akart rabolni egy fehér hölgytõl egy két-három hónapos csecsemõt. Késõbb a rendõrök elvették a csecsemõt, de nem tudták megbilincselni, ellenállt. Boczkó megrázó élménynek nevezte az átélteket. Budapesten azért ilyet nem látni napi szinten – fogalmazott.

Németországban ugyanakkor az ilyen mindennaposnak számít, legalábbis ez derült ki abból a levélbõl, amelyet a lipcsei rendõrség küldött az M1-nek, miután a vívók által elmondott esetekrõl érdeklõdött a csatorna. Ebben elismerik, hogy tényleg intézkedtek egy olyan esetnél, ahol egy észak-afrikai pár vitába keveredett, és egy ideig többen köréjük gyûltek.

Hírdetés

Az elérhetõ információk is alátámasztják ezt a veszélyes közállapotokat. Vasárnap Rosenheimben egy 21 éves lányt erõszakolt meg egy migráns – írta meg a Die Welt. A nõ hajnalban sétált hazafelé, amikor hirtelen mögé ugrott egy férfi, berángatta a fák közé, és megerõszakolta. A támadó a rendõrségi közlemény alapján sötét bõrtónusú férfi volt. a rendõrök még jelenleg is keresik. Ez csak egy az idei év sok száz esetébõl.

Ezt a helyzetet hosszú távon nem lehet fenntartani, mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértõ az M1-nek. Emlékeztetett: a nyugat-európai városokban élõk egyre kevésbé tolerálják a hatóságok tehetetlenségét. A szakértõ szerint a megfelelõ döntéseket azonban a politikai vezetõknek kell meghozniuk.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »