A német "humanizmus" is véges: visszazavarnák a regisztráló országokba a korábban hívott kedvenceket

A német "humanizmus" is véges: visszazavarnák a regisztráló országokba a korábban hívott kedvenceket

Az AFP francia hírügynökség és az ARD német országos köztelevízió szerint a belügyminisztérium irányításával formálódó javaslatcsomagban egyebek között az szerepel, hogy a jövőben nem támaszthatnak igényeket a menedékkérők ellátásáról szóló törvényre hivatkozva azok, akik valamely uniós tagországból érkeztek Németországba, és így ügyükben a dublini szabályok értelmében nem Németország az illetékes. Ezek a menedékkérők csupán arra kaphatnának támogatást, hogy visszautazzanak az adott tagállamba. A támogatás csak természetbeni lehet – menetjegy, úti élelem -, készpénz nem adható ilyen célra a berlini vezetés javaslata szerint.

A vadliberális segélyszervezetek élesen bírálták a kormány elképzelését.

Hírdetés

A csomag a menekültügyi eljárásról szóló törvényre és a menedékkérők ellátásáról szóló törvényre vonatkozó módosító javaslatokat tartalmaz. Szerepelnek benne egyebek között az elutasított menedékkérők kitoloncolásának megkönnyítését és a menedékkérőknek járó pénzbeli juttatások csökkentését szolgáló változtatások.

A tervezet jelenleg tárcaközi egyeztetésen van, és várhatóan bemutatják a kormány és a tartományok vezetőinek szeptember 24-én tartandó úgynevezett menekültügyi csúcstalálkozóján. A javaslatokról októberben dönthet a törvényhozás.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »