A német hatóságok figyelik a Pegidát

MTI nyomán

A német hatóságok figyelik a Pegida mozgalmat, a kormány „óva int” a csatlakozástól. Vagyis fenyeget.

Hírdetés

Németországban a „belső elhárításért” felelős alkotmányvédelmi hivatal (BfV) veszélyesnek tartja és ezért fokozott figyelemmel követi az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű mozgalmat – mondta a belügyminisztérium szóvivője hétfőn Berlinben. A kormány több tagja „óva intette” a polgárokat, hogy csatlakozzanak az egy éve indult mozgalomhoz, amely este ismét tüntetést tart Drezdában.

Joahannes Dimroth a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta, hogy a BfV szövetségi és tartományi szervezetei ugyan nem vették operatív megfigyelés alá a Pegidát és különböző társmozgalmait, de „szorosan nyomon követik” tevékenységüket, mert a tüntetéseiken egyre több „uszítást” tapasztalnak és az „agressziós potenciál” emelkedését regisztrálják.
   
Heiko Maas igazságügyi miniszter hétfői nyilatkozata szerint a Pegida és társai „vetik el a gyűlölet magvát”, amelyből a „menedékkérők” és az őket támogató emberek elleni „erőszak sarjad”.
   
Thomas de Maiziere belügyminiszter hangsúlyozta: mindenkinek távol kell tartania magát azoktól, akik „megfertőzik országunkat a gyűlölet mérgével”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »