A német hadsereg tábori főorvosa kiakadt a "rendszeres nemi erőszak és végeláthatlan szemét" miatt

A német hadsereg tábori főorvosa kiakadt a "rendszeres nemi erőszak és végeláthatlan szemét" miatt

milyen a helyzetet az erfurti menekültek számára kialakított nagycsarnokban. A Mopo 24 nevű német hírportál erről ír, a „Szex, erőszak és szemét! A hadsereg orvosa meghúzta a vészharangot a menekültek miatt” című cikkében.

Egy napvilágra került, belsőhasználatú katonai dokumentumban a német hadsereg orvosa egészen elképesztő állapotokat említ: „Bármely sarokba vizelés rutinszerű. Az elszállásolási térben lévő,  egyedül álló nőkre más országokból érkező személyek vizelnek…”, írja.

A csarnokban ezer menekültet helyeztek el, akik Szíriából, Irakból, Afganisztánból, Sierra Leonéből, Bangladesből és Eritreából érkeztek. A hadsereg portálnak nyilatkozó szóvivője ígérte, „a viszonyokat felülvizsgálják”. A hírportál hozzátette: a haderő vezetése felháborodott, amiért a belső használatra szánt írat nyilvánosságra került – található a blogstar nemzetközi sajtószemléjében.

Közben Berlinben a kormányszóvivői tájékoztatón a szövetségi belügyminisztérium szóvivője, Tobias Plate azt mondta, a kormány “nagyon nagy aggodalommal” tapasztalja, hogy erőszakos cselekmények történnek menedékkérőket befogadó állomásokon, mint ahogy azt is, hogy előfordulnak menedékkérők ellen irányuló erőszakos cselekmények. Hangsúlyozta, hogy a hatóságok minden szükséges lépést megtesznek a közrend fenntartásáért.

Hírdetés

A jelenség már rég óta tart. Korábban a a The Huffington Post című lap német internetes kiadása arról írt, hogy jelentős veszély fenyegeti a nőket és a gyermekeket a giesseni befogadóállomáson. Menekült férfiak bántalmazzák és erőszakolják meg menekülttársaikat, legyen szó akár nőkről, akár gyerekekről.

A giesseni eset nem egyedülálló. Más befogadóközpontok is jelentettek hasonló eseteket – írta az újság, hangsúlyozva: nem tűrhető, hogy a menekültek legsebezhetőbb csoportjai, a nők és gyermekek áldozatokká váljanak.

“Angela Merkel kancellárnak inkább a giesseni nőket kellene meglátogatnia ahelyett, hogy menedékkérő férfiakkal szelfizik” – fogalmazott a The Huffington Post.

(Magyar Idők nyomán)


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »