A német futballisták befogták a szájukat

A német labdarúgó-válogatott tagjai befogták a szájukat a japán elleni világbajnoki mérkőzés előtt készített csapatképhez összeállva.

Természetesen előre megtervezett akcióról van szó, amely lezárta a még a mérkőzés előtti órákban is létező vitát a szivárványos karszalag viselésdéről. Hansi Flick szövetségi kapitány szerint az sem lett volna gond, ha a salvadori játékvezető ad érte egy sárga lapot a csapatkapitánynak, Manuel Neuernek.

Hírdetés

A játrékosok végül a szájukat befogva tiltakoztak, a DFB, a szövetség pedig, a mérkőzés kezdetekor twitterüzenetben reagált: „A kapitányi karszalaggal példát akartunk adni azon értékekre, amelyek szerint élünk a válogatottban: a sokszínűség és a kölcsönös tisztelet. Hangoztassuk a véleményünket más nemzetekkel közösen. Nem politikai üzenetről van szó: az emberi jogok nem alku tárgyai – áll a szövegben. – Ez magától értetődő, de sajnos mégsem az. Ezért olyan fontos számunkra ez az üzenet. A karszalag viselésének megtiltása olyan, mint a szánk befogása. Álláspontunk változatlan.”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »