A német futball csodagyereke újra megmutathatja, hogy jobb, mint Messi

A német futball csodagyereke újra megmutathatja, hogy jobb, mint Messi

A világbajnoki győzelmet érő gólt jegyző Mario Götze 30 évesen kap új esélyt az Eintracht Frankfurtnál.

Az átigazolási időszak egyik szenzációjának számít Németországban, hogy visszatért a Bundesligába a hazai futball egyik legnagyobb sztárja. Mario Götze, a németek világbajnok labdarúgója holland a PSV Eindhoventől az Eintracht Frankfurthoz igazolt. Az Európa-liga-győztes klub hároméves szerződést kötött a 30 éves labdarúgóval.

Götze a 2014-es brazíliai világbajnokság döntőjének hosszabbításában a németek győztes gólját szerezte Argentína ellen, és ezzel örökre beírta nevét a német labdarúgás történetébe. Mint ahogy az a mondat is, amellyel az akkori szövetségi kapitány a hosszabbításban a pályára küldte.

“Mutasd meg a világnak, hogy jobb vagy, mint Lionel Messi”

– súgta Löw az akkor 22 éves játékos fülébe, és Götze legalábbis az általa szerzett gól pillanatában megmutatta.

Vitathatatlan tehetségéből fakadóan anyaegyesületénél, a Borussia Dortmundnál, majd a Bayern Münchennél a szakemberek nagy karrierre számítottak, ez azonban elmaradt. Gyakran volt sérült, emiatt a túlzott terhelést sem bírta. 2016-ban három év után elhagyta a müncheni klubot, és visszatért a Dortmundhoz, de többnyire már csak csereként kapott helyet.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */

Hírdetés

ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(“y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(“uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

Egy különleges anyagcsere-betegség miatt csaknem fél évet ki kellett hagynia. Ezt követően az egymást gyorsan váltó edzők – Thomas Tuchel, Peter Bosz, Peter Stöger és Lucien Favre – egyike sem találta meg számára a megfelelő helyet. 2020-ban már dortmundi szerződését sem hosszabbították meg, és ezt követően a PSV Eindhovenhez igazolt.

Négyéves szerződését azonban két év után megszakította, és a napokban a nagy álmokat dédelgető Eintracht Frankfurthoz igazolt. Sajtóértesülések szerint a frankfurtiak négymillió eurót fizetnek érte a hollandoknak.

Götze igazolása kisebb szenzáció, ami egy évvel ezelőtt még aligha következhetett volna be, mert a klub 42 év után nyert ismét az európai kupaporondon, miután tizenegyesekkel legyőzte a Glasgow Rangerst az Európa-liga sevillai döntőjében. A nemzetközi sikerek nyomán a klub pénzügyileg is magasabb szintre jutott, Götze pedig korábbi tehetségéhez méltó esélyt kapott.

Új egyesülete az Európa-liga megnyerésének köszönhetően a következő szezonban a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhet.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »