A német elit kommandót “nácigyanú” miatt oszlathatják fel

A német elit kommandót “nácigyanú” miatt oszlathatják fel

Több tízezer lőszer és 62 kilónyi robbanóanyag tűnt el a német Bundeswehr kommandós egysége, a KSK raktáraiból. A fegyerek akár hazafias csoportok kezébe is kerülhettek.

A nyár folyamán kirobbant botrány után a zsidó-liberális sajtó célkeresztjében került az elit alakulat. Most a kommandósokon múlik, vállalják-e magukon a kormánynak az alakulatot érzelmileg kiherélő reformjait október végéig, vagy feloszlatják a hadsereg egyik legfontosabb erejét jelentő KSK-t. A katonai elhárítás vezetőjét szeptember 24-én menesztette a védelmi minisztérium a Bundeswehr reformjára hivatkozva, utódját még nem nevezték ki.

„A KSK a lándzsa hegye, aminek a része akartam lenni. 15 éve vagyok itt, és egy napot sem bánok belőle. Ez nekem nem egy munka. Ez a hivatásom. Ez a mindenem” – így nyilatkozott a Kommando Spezialkräfte (KSK) egyik katonája arról, miért csatlakozott egykor hozzájuk. A német Bundeswehr különleges bevetési egységének belső ügyeiről a nyár folyamán rengeteg hír jelent meg az államilag kontrollát sajtóban, feltételezések szerint ugyanis a katonák egy része nemzetiszocialista csoportokat, hálózatokat hozott létre.

Az egység 2. századából legalább 20 katona ellen nyomoznak „alkotmányellenes cselekedetek” miatt, és a már feloszlatott 2. századon kívül is ezzel gyanúsítanak többeket. Bár korábban is voltak botrányok a szervezeten belül terjedő nacionalizmus miatt, májusban robbant a hír, ami után komolyan elkezdtek foglalkozni az üggyel: több tízezer lőszer és 62 kilónyi robbanóanyag tűnt el a KSK raktáraiból.

A védelmi minisztérium most alapjaiban szervezné át a KSK működését, azonban ha az őszi reformkísérlet elbukik, az akár az alakulat teljes feloszlatásával is végződhet.

Legmotiváltabbak, legképzettebbek, legkeményebbek

Hírdetés

A KSK-t 1996-ban hozták létre a Bundeswehren belül, reagálva arra, amikor az 1994-es ruandai polgárháborúban a belga különleges egységeknek kellett megmentenie német állampolgárokat, mert nem volt hasonló ereje Németországnak.

„Négy fő pont: a külföldön fogvatartott német állampolgárok kiszabadítása és megmentése; a terrorizmus elleni küzdelem, a háborús bűnösök letartóztatása; a kiképzés; végül pedig a haza és a szövetségi állam védelme. Így lehet összefoglalni a munkánkat” – mondja a KSK egyik kommandósa egy promóciós videóban. Az alakulat katonái a legmotiváltabbak és a legképzettebbek a Bundeswehren belül – a Deutschlandfunk cikke szerint pedig az elit öntudat a katonákban is erősen dolgozik. Olyannyira, hogy éppen ez az öntudat vezethetett nemzetiszocialista tendenciákhoz a KSK-n belül.

„A kemények között is a legkeményebbeket keresik. És őket is úgy képzik tovább, hogy még annál is erősebbek legyenek. Ezt vezetik le néhányan mentálisan úgy, hogy politikailag is a lehető legradikálisabb irányvonalat követik. Ebből következik az a náciőrület, amivel néhányan lebuktak a közelmúltban” – foglalta össze a németellenes baloldal nézőpontját a szociáldemokrata Hans-Peter Bartels, a német Bundestag egykori hadügyi megbízottja.

Az elit öntudat mellett a katonák közötti bajtársiasság is fontos tényező volt szerinte a nacionalizmus terjedésében: „(…) egyes katonák félreértelmezik a bajtársiasságot, és ezért inkább nem tesznek jelentést, vagy nem vesznek észre dolgokat, hiszen szerintük ez semmi azokhoz az akciókhoz képest, amikre kiképzik őket, és amikor 100 százalékosan meg kell bízniuk a társaikban. Ilyenkor a politikailag nagyon durva nézeteket valló bajtársát sem fogja senki befeketíteni.”

Erről beszélt a KSK egykori katonája is a Deutsche Wellének: a névtelenül nyilatkozó egykori tiszt 2015-ben nagy elvárásokkal csatlakozott 18 évesen a Bundeswehrhez, a három hónapos alapkiképzés után viszont alaposan megváltozott a képe a hadseregről. „Valaki mondott egy zsidóviccet, a hosszú orrokról meg hasonlókról. Erre az egyik társam azt mondta:

„Hogy mi? Léteznek még zsidók? Azt hittem, már mindet kiirtottuk. De akkor erről még gondoskodnunk kell.”


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »