A négerek hamarabb kaphatnak orvosi ellátást, mint a fehérek

A négerek hamarabb kaphatnak orvosi ellátást, mint a fehérek

A Minnesota Egészségügyi Minisztérium közzétett egy dokumentumot, amely arra utasítja a kórházakat, hogy az életmentő kezelés során elsőbbségi hozzáférést biztosítsanak a nem fehér koronavírusos betegek számára.

Ez pedig a fehér emberekkel szembeni diszkrimináció.

Ebben a dokumentumban ugyanis az van beleírva, hogy „a faj és az etnikai hovatartozást, eltekintve az egyéb mögöttes egészségügyi állapotoktól, figyelembe lehet venni a monoklonális antitestekre való alkalmasság meghatározásakor”.

Ezeket a monoklonális antitesteket laboratóriumban állítják elő, amelyek segítik a szervezetet a betegségek elleni küzdelemben. Azonban a járvány időszaka alatt ezek az antitestek mára kifogyóban vannak.

Hírdetés

Erre a problémára Minnesota állam egészségügye azt a megoldást találta, hogy az antitestek elosztása a jövőben pontszámok alapján fog történni. Az Alpha News szerint egy beteg összesen 24 pontot gyűjthet össze.

A Summit News egy példával mutatja be az esetet:

Ha egy terhes fekete és egy terhes fehér nő is kér az antitestből, akkor azt a terhes fekete nőnek fogják elsőnek odaadni. Ugyanis a terhes nő fekete/színes bőrű/amerikai őslakos 6 pontot kap, míg egy fehér terhes nő csupán 4 pontot. Ők tehát ugyanolyan eséllyel kaphatnak koronavírus elleni orvosi kezelést, mint akár egy 65 évnél idősebb ember. Ez az egyenlő bánásmód azonban a fehéreket nem illeti meg.

Ennek a pontrendszernek az alkalmazására pedig utasítják is az alkalmazottakat.

A rendszerszintű rasszizmus valóban létezik. Csakhogy az szinte kizárólag a fehér emberek ellen irányul.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »