A NATO főtitkára szerint nincs jogi akadálya a nagy hatótávolságú rakéták bevetésének Oroszország ellen

A NATO főtitkára szerint nincs jogi akadálya a nagy hatótávolságú rakéták bevetésének Oroszország ellen

Mark Rutte már holland kormányfőként sem volt épp a legélesebb kés a fiókban, NATO-főtitkárként azonban kifejezetten közveszélyes – lenne, ha a hivatali jogkörei nem lennének annyira korlátozottak, amennyire. Legutóbb azt találta nyilatkozni, hogy Ukrajnának minden törvényes lehetősége megvan arra, hogy a birtokában lévő nyugati nagy hatótávolságú rakétákkal támadjon oroszországi célpontokat.

Rutte Keir Starmer brit miniszterelnökkel és Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel tárgyalt a Downing Streeten s ezt követően ragadtatta magát erre a nyilatkozatra. Hozzátéve, hogy azért nem érdemes „egy fegyvertípusra” (jelesül a nagy hatótávolságú rakétákra) összpontosítani a figyelmet, mert „egyetlen fegyverfajta bevetése önmagában nem változtathat a háborús helyzeten”.

Ami nem is állhatna távolabb a valóságtól, és ezt minden óvodás tudja, hiszen már ott is úgy megy: ha te lerombolod a homokváramat, én is a tiédet. Ezzel eljutunk odáig, amikor már teljesen mindegy, hogy kinek van igaza, ki lőtt előbb:

Hírdetés

az első nagy hatótávolságú nyugati rakéta bevetésével lényegében felszólítják az orosz felet is, hogy tegye meg tétjeit, immáron nagy összegben.

Persze akiket eddig sem érdekelt tíz- és százezrek halála, azokat további tíz- és százezreké sem fogja.

szd/mti/Felvidék.ma


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »