A nap rossz híre: nem lesz több Magyar Camp

A nap rossz híre: nem lesz több Magyar Camp

Szomorú hír: Magyarország egyik legmenőbb fesztiválját nem rendezik meg többé. 

A mindössze két utcából álló apró Veszprém megyei falu, Megyer minden esztendőben három színpados rockfesztiválnak adott otthont. Az első Megyer Camp-et 2006-ban rendezték, mára sokak számára az év bulijává vált. 

Méghozzá elsősorban azért, mert gyökeresen különbözött az összes többi hasonló rendezvénytől. A festői táj, a zsebkendőnyi, de pedánsan rendben tartott, bájos kistelepülés, a limitált számú, mindössze ezer eladott belépőjegy egyedivé tette a fesztivált, amely köré egész kis közösség épült. 

A sikertörténetnek az idei buli utolsó napján tartott lopássorozat vetett véget, amely után a szervezők úgy döntöttek, nem lesz több Magyar Camp. A Facebook-on közzé tett posztjukban azt írják:

„Hazudnánk ha nem látnánk be, hogy az utolsó nap eseményei megtörték azt a „varázst” amit ez a kis falu nyújtott. Kellett ez a varázs ahhoz, hogy minden évben mi is nekifussunk annak ellenére, hogy rengeteg nehézségbe ütköztünk, kellett ez a varázs ahhoz, hogy Ti elnézzétek hiányosságainkat, kellett ez a varázs ahhoz hogy mi jó kedvvel rakjunk rendet minden évben a buli után. és kellett ez a varázs ahhoz hogy az ember legyintsen egyet ha nem egészen úgy sikerült, ahogy várta…ez megtört..”

Hírdetés

Bazsó kollégával márciusban jártunk Megyeren. Akkoriban a fél ország a faluról beszélt, amelyet „bérbe lehetett venni” egy napra. Nagyon fogadkoztunk, hogy idén lemegyünk a Campre. Úgy alakult, hogy ez nem jött össze. És úgy tűnik, már nem is kerülhet rá sor soha. 

A szervezők búcsúzó posztja alatt sokan kérik, hogy gondolják meg magukat, és remélik, hogy Pajer Kristóf polgármester csak átmenetileg keserdett el ennyire. Mi is csak csatlakozni tudunk hozzájuk:

Hajrá Kristóf, ne adjátok fel!


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »