A nap képe: szatyorral és címeres mezben lépett ki a börtönből Tasnádi Péter

A nap képe: szatyorral és címeres mezben lépett ki a börtönből Tasnádi Péter

MTI nyomán

Miután jogerősen is felmentette a vesztegetés vádja alól Tasnádi Pétert a Fővárosi Ítélőtábla, a vállalkozót péntek hajnalban szabadon is engedték.

Nem történt itt semmi, kérem oszoljanak

Az ügyészség szerint Tasnádi Péter 2006-ban hárommillió forintot adott egy orvos szakértőnek azért, hogy egy ellene folyó másik eljárásban számára kedvező szakvéleményt adjon. Az elsőfokú bíróság felmentette Tasnádi Pétert és két vádlott-társát, az orvos szakértőt és egy ügyvédet, aki a vád szerint a vesztegetési pénz egy részét átadta.


    
A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla azonban 2014-ben Tasnádi Péter és az ügyvéd vonatkozásában hatályon kívül helyezte a nem jogerős ítéletet és új eljárást rendelt el. Akkor csak az orvos szakértő felmentése emelkedett jogerőre. viszont ezt követően egy másik elsőfokú bíróság mentette fel Tasnádit és az ügyvédet, fellebbezések folytán azonban ismét másodfokra került az ügy.
   

A megismételt másodfokú eljárásban a Fővárosi Ítélőtáblán az ügyész másodszor is hatályon kívül helyezést, Tasnádi ügyvédje szerint szerint viszont már csak azon folyhat a vita, hogy bizonyítottság vagy bűncselekmény hiányában mentsék fel védencét.
    
A vádlottak az eljárás során mindvégig tagadták bűnösségüket.

MTI fotó: Czeglédi Zsolt
    
Tasnádi Péter szintén ártatlanságát hangoztatta és szánalmasnak minősítette az eljárást. Arról beszélt, hogy álláspontja szerint erre az ügyre csak azért volt szükség, hogy egy másik ügyben jogerősen kiszabott szabadságvesztésének letöltése során semmilyen kedvezményben ne részesülhessen. Mint mondta, abból a büntetéséből két nap múlva szabadul.
    
A Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett másodfokú ítéletében kisebb pontosításokkal helyben hagyta és jogerőre emelte az elsőfokú, felmentő ítéletet.
    
Tasnádi Péter ellen korábban többször indult büntetőeljárás súlyos bűncselekmények miatt és többször el is ítélték, de előfordult már az is, hogy felmentették a vádak alól.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »