A nap belpolitikai híre: Lemondtak a Fidesz által fenntartott médiumok vezetői (NIF kommentárral)

Kreatív Online, Bátorfy Attila

Lemondtak a Hír TV, a Magyar Nemzet, az MNO és Lánchíd Rádió vezetői

Lelkiismereti okokból benyújtották a fel-, illetve lemondásukat a Magyar Nemzet, az MNO, a Hír Televízió és a Lánchíd Rádió vezetői pénteken – olvasható az mno.hu portálon.

A közlemény szerint pénteken benyújtotta fel-, illetve lemondását Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője, a Hír Televízió elnöke, Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Élő Gábor, az MNO főszerkesztője, Szikszai Péter, a Hír Televízió vezérigazgató-helyettese, Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese és Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese.

Hírdetés

MTI

NIF kommentár:

Ennyi a hír, aminek előzménye az volt, hogy pár héttel ezelőtt Orbán Viktor egyeztetést folytatott, a kifejezetten a Fideszhez közelálló, a pártot média vonalon támogató vezetőkkel. Ezen az egyeztetésen közölte, hogy a továbbiakban a közszolgálati médiumokra támaszkodik majd a narancsos párt, és az eddigi támogatásokat (reklámok) lényegében megvonja tőlük. Ezeknek a médiumoknak a kiindulási pontja maga Simicska Lajos, aki “totális médiaháborút” hirdetett. No, és persze ott van még a reklámadó. A vezetők viszont úgy tűnik nem kívánnak ebben a harcban részt venni, illetve szembefordulni a kormánnyal. Valószínűsíthető tehát, hogy a “lelkiismereti okok” miatt történt lemondás ennek az eredménye.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »