A nap amikor Szaddam rakétákkal támadta Tel-Avivot (videó)

A nap amikor Szaddam rakétákkal támadta Tel-Avivot (videó)

Az izraeli hadsereg eddig nem látott videókat tett közzé arról a napról amikor is az iraki hadsereg ballisztikus rakétákkal lőtte az izraeli rezsim fővárosát.

Ezeket a felvételeket az esemény 30. évfordulója alkalmából mutatták be, hiszen 1991 január 17 és február 23 között több rakéta támadás is érte Tel Avivot.

A háborús uszításban és propagandában aktívan részt vevő izraeli kormány nem sejtette, hogy az iraki rakéták őket is elérik. Éppen ezért meglepetésként hatott Tel Aviv és más izraeli városok lakosaira a rakéta támadás.

Hírdetés

Ennél csak az okozott nagyobb meglepetést, hogy az Egyesült Államoktól beszerzett  Patriot légvédelmi rakétarendszer csődöt mondott, hiszen a rakéták nagy részét nem sikerült elfognia.

Irakból 39 szovjet gyártmányú ballisztikus rakétát lőttek ki Izrael állam több városára, melyek között volt Tel Aviv, Haifa és néhány település a Negev sivatagban. A támadás során 74 izraeli polgár veszítette életét és 230 személy sebesült meg. 7740 épületben keletkeztek károk a megszállt Palesztina területén létrehozott zsidó államban.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »