A nap, amikor Orbán Hadházyval csap össze, Charlie meg lenyomja a kocsonyát

A nap, amikor Orbán Hadházyval csap össze, Charlie meg lenyomja a kocsonyát

Ma bemutatják az új nemkormánygépet, Lázár János pedig Brüsszel katonájával kezel. Mi jöhet még? Mutatjuk.

Hidegfront érkezett az országba szerdán, ennek ellenére több népünnepély is kezdetét veszi ma. Budapesten az állatkert lakói farsangoznak, Fonyódon kolbászfesztivál lesz – kolbásztöltő bajnoksággal! –, Miskolcon pedig a Becherovka Miskolci Farsang rajtol többek között Charlie-val, az Ismerős Arcokkal, Vastag Csabával és a Takáts Tamás Blues Banddel – óriási muri lesz! Tudják, ez az a rendezvény, amely miatt elmarad a népszerű, évtizedes múltra visszatekintő kocsonyafesztivál. Az említetteken kívül lesz még egy prominens fellépő ma a városban, bár az kérdés, hogy az ő show-ja mennyiben tekinthető bulinak. Gyurcsány Ferencről van szó, aki Orbánnal nincs alku nevű választási kampánya keretében szervezett országjárás első állomásaként tart lakossági fórumot.

És ha már így Gyurcsányon keresztül elérkeztünk Orbán Viktorhoz: a miniszterelnöknek elvileg a Fővárosi Törvényszéken lesz jelenése, Hadházy Ákos, az LMP társelnöke ugyanis beperelte jó hírnév megsértése miatt, amikor a kormányfő korrupcióval vádolta meg őt.

Orbán két közvetlen beosztottja is fontos eseményeken vesz ma részt. Simicskó István honvédelmi miniszter bemutatja azt a nemrég beszerzett Airbus A319-es repülőgépet, amely a hivatalos kommunikáció szerint nem kormánygép ugyan, valamiért mégis a kormány tagjait fogja szállítani – egyéb feladatok ellátása mellett.

http://mno.hu/

Lesz ma egy másik repülős esemény is: a Wizz Air egymilliomodik debreceni utasát köszönti, egyben meghirdeti a második reptéri futást.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig Günther Oettingerrel fog találkozni. Aki nem tudná: utóbbi az Európai Bizottság költségvetésért és emberi erőforrásokért felelős tagja, vagyis Brüsszel katonája. Vajon rákérdez-e a miniszter úr minden magyar ember nevében arra, hogy az EB akkor most Soros György ördögi tervét hajtja-e végre? Nem sokkal dél után kiderül! Akkor ugyanis sajtótájékoztatót tartanak, amelyen elvileg főleg a 2020 utáni uniós költségvetésről és kohéziós politikáról lesz szó. A találkozó egyébként valójában V4-es miniszteri konferencia lesz, Oettingerrel pedig Orbán Viktor is összefut majd.

Hírdetés

http://mno.hu/

http://mno.hu/

Eközben arra is fény derül, hogyan áll a keleti, déli vagy bármilyen egyéb égtáj felé irányuló nyitás, a Központi Statisztikai Hivatal ugyanis a külkereskedelem állapotáról közöl adatokat. Apropó, keleti nyitás: érdekes egybeesés, hogy az orosz gazdaság teljesítményéről is pont ma látnak napvilágot friss információk az ottani szaktárca jóvoltából.

A Nemzeti Választási Bizottság újabb pártokat vesz nyilvántartásba a tavaszi választásra. Ezzel kapcsolatban érdekesség: nemrég derült ki, hogy a korábban lebukott kamupártoknak – tehát azoknak a jelölőszervezeteknek, amelyekről tulajdonképpen kiderült, hogy csak az állami támogatás felmarkolására jöttek létre – nem kell visszafizetniük a zsebre tett közpénzt. Mármint kellene, de nem lehet rajtuk behajtani. Zuschlag János egykori szocialista országgyűlési képviselőt pedig a minap újra őrizetbe vették, feltehetően ezzel az üggyel összefüggésben.

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter Mexikóba látogat, kérdés, hogy a két ország határán megépítendő, Donald Trump elnök által beígért falról esik-e majd szó.

http://mno.hu/

Aleksandar Vucic szerb elnök pedig Ausztriában teszi tiszteletét, ez alkalomból biztosan sok szó fog esni a migrációról.

http://mno.hu/


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »