A nagyböjtben is áldozatkész szeretettel segíti a menekülteket a Győri Egyházmegyei Karitász

A nagyböjtben is áldozatkész szeretettel segíti a menekülteket a Győri Egyházmegyei Karitász

Immár több mint egy hónapja zajlik az ukrajnai háború, melynek menekültjeit a Győri Egyházmegyei Karitász folyamatosan igyekszik segíteni. Az elmúlt hetek során munkatársaik sok szomorú és felemelő pillanatnak voltak tanúi, amelyek jelzik a februárban indult összefogás erejét.

A március 5-től a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nyugat-dunántúli régiójával együtt működtetett győri segítségpont önkéntesei erejükön felül teljesítenek a kezdetben 24, jelenleg 16 órás szolgálatban. Jó hangulatban, áldozatkészen végzik a felmerülő feladatokat, s amikor egy-egy munkatársuk kilátogat a helyszínre, megosztják a szomorú és felemelő történeteket. Egy-egy tekintetből, megjegyzésből érezhető, megérintik őket a tapasztaltak, ugyanakkor lelkesedésük, állhatatosságuk erőt ad a többiek számára is.

A Győri Egyházmegyei Karitász márciusban újabb 600 kilogrammnyi tartósélelmiszer- és ruhaadományt szállított a beregszászi karitászszervezetnek, emellett menekültfogadó szolgálatot is elláttak a munkatársak a barabási karitászbázison.

Hírdetés

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által meghirdetett nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés idén ugyan célzottan az ukrajnai háború elől menekülők megsegítésére történt, a segélyszervezet a helyi rászorulókról sem feledkezett meg, akiket a koronavírus-járvány miatt az elmúlt két évben nehezebben tudtak segíteni.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »