A nagy találkozóhely: újra őstermelői piac a tallósi kastély udvarán – KÉPGALÉRIÁVAL

A nagy találkozóhely: újra őstermelői piac a tallósi kastély udvarán – KÉPGALÉRIÁVAL

Újra élettel telt meg a tallósi Esterházy-kastély udvara, hosszú kihagyás után megrendezésre kerülhetett az őstermelői piac. Az árusok nagyrészt már karácsonyi kínálattal várták a vásárlókat, nézelődőket.

A koronavírus-járvánnyal összefüggő rendeletek miatt hosszú ideje nem lehetett része az embereknek közösségi élményekben. Több százan látogattak el a november 28-án újra megrendezésre került tallósi őstermelői piacra.

A festői környezetben ismét találkozott a kereslet és a kínálat, régióbeli és távolabbról is érkező őstermelők, kézművesek, tenyésztők kínálták most már nagyrészt karácsonyi tematikájú portékájukat a festői szépségű kastélyudvarban.

Hírdetés

A helyi őstermelő, a tallósi Levandéria birodalom tulajdonosa, Rémes Ferenc elárulta portálunknak, bizony ez idén még csak a második piac, amin részt tud venni a koronavírus-járvány miatt, ha nem érkeztek volna be hozzájuk a nagyvállalatok karácsonyi megrendelései, akkor bajban lenne a levendulás termékeket gyártó és forgalmazó cég.

Az ízesített mézeket előállító nánai méhész, a Boróka méhészet vezetője, Hanza Balázs a tőle megszokott módon, nagy mosollyal, és jó kedéllyel kínálgatta portékáját, kóstoltatta a különböző ízesítésű mézeket az érdeklődőkkel. Idén is a kínálatban szerepelnek a karácsonyi tematikájú, a mézeskalács ízesítésű, az aszalt szilvás, a forralt bor ízű mézek. Balázs nem panaszkodik, elmondja, a lehető legtöbbet kihozták a jelenlegi helyzetből.

Az árusok egyetértettek abban, hogy így november végén már érezni, hogy kevesebb pénz van az embereknél, kevesebbet vásárolnak, és inkább már a karácsonyi ajándékokat gyűjtögetik be. De hozzátették azt is, jó végre kijönni az emberek közé, nagyokat beszélgetni a többi termelővel és a vásárlókkal, bár néha nagyon meg kell nézni, ki köszönget az embernek, hiszen a maszk alatt nehéz felismerni valakit – nevetnek többen.

A tallósi kastély udvarán megrendezésre kerülő őstermelői piac jó találkozóhely, a mátyusföldi gasztronómiai turizmus egyik gyöngyszeme. A kastély épülete alig egy hónappal ezelőtt került át hivatalosan is Tallós falu tulajdonába, így a közeljövőben az épülettel kapcsolatban is nagy fejlődés várható, valamint tovább épülhet a megkezdett piaci hagyomány. A legközelebbi őstermelői piacot még karácsony előtt megtartanák, amennyiben a járványügyi helyzet azt lehetővé teszi.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »