A nagy hátraarc

A nagy hátraarc

Nagyon úgy tűnik, megtarthatják a pénzüket azok, akik a Quaestor bedőlése előtti utolsó pillanatban mentették ki a befektetésüket: eláll a korábban megindított perektől a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolója.

Hírdetés

A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN), amely a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolója, honlapján közölte: a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló törvény szerint a felszámolónak meg kell vizsgálnia a felszámolást közvetlenül megelőző időszakot. A PSFN e jogszabályi kötelezettségéből fakadóan kezdeményezett korábban pereket. (A felszámoló olyan Quaestor-ügyfelekkel szemben indított pereket, akik a csőd előtti napokban gyanús hirtelenséggel váltották pénzre lejárat előtti kötvényeiket.) 
   
Ezzel párhuzamosan egy belső vizsgálatot is lefolytatott a PSFN, amelyben azt ellenőrizték, hogy  volt-e kirívó kereskedési nap a forgalom szempontjából. Ez a vizsgálat hétfőn lezárult, és  megállapításai nyomán a felszámoló úgy döntött, eláll a korábban megindított perektől, egyúttal azonnali hatállyal felmondja a peres képviseletet eddig ellátó ügyvédi irodával kötött szerződését.
   
A PSFN múlt héten azt közölte: az igényérvényesítésekkel párhuzamosan még zajlik egy vizsgálat, amely a felszámolást megelőző időszak kifizetéseire fókuszál. Figyelemmel arra, hogy a vizsgálat még folyamatban van, a törvényi határidőre tekintettel megindított perek szüneteltetését kezdeményezte.

rtzA kapóra jött 77 éves néni, no meg a Külügy

Novemberben folytatódott volna a volt ügyfelek ellen indított per. Mint ismert, a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. beadványa annyira hiányos volt, hogy rögtön napolni is kellett a tárgyalást. A felszámoló szerint a beperelt  gyanús hirtelenséggel váltották pénzre lejárat előtti kötvényeiket.
 
Az ügyfelek közt van egy 77 éves néni is, akinek sztorija azért szépen be is járta a sajtót: ő 2,4 millió forintot vett ki március 6-án, állítása szerint családi okokból, unokájának volt szükséges pénzre.
 
Igazából mindegy is, hogy ez igaz, vagy sem, a lényeg ugyanis, hogy a 77 éves nénike története nem másnak jött nagyon, de nagyon jól, mint 
 
a Külügyminisztérium, és az alá tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház. Őket ugyanis eddig sem perelték, pedig az utolsó pillanatban vették ki a pénzt, no nem 2,4 millió forintot, hanem 3,8-at. Milliárdban.
 
 

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »