A Nagy Benzinpánik

A Nagy Benzinpánik

Ülök a szobámban, búsan, egyedül. Azért vagyok bús, mert teli a tankom. Még vasárnap tankoltam tele, nem is sejtve, hogy új magyar népszokás közeleg, és pont ma kéne várakoznom valamelyik kúttól másfél kilométerre a sorban araszolva, várva arra, hogy most már tényleg órákon belül tankolni tudok. És reménykedve abban, hogy tudok még tankolni. Közben meg…***

…közben meg itt ez a rohadt tank (sejde ellopták az oroszok, a tan… na, jó, az nem ilyen tank), csurig tele jóféle dízellel, az óccsóbbik fajtából. De eskü, tényleg nem tudtam!

Amit tudtam, hogy vagy ez lesz, vagy az.

*

„VAGY EZ”

Az első verzió a puhább, miszerint az oroszok megértették, hogy mi, magyarok egyrészt mindenképp ki akarunk maradni abból a háborúból, ami nagyjából annyira a miénk, hogy féltjük a kárpátaljai magyarokat, na és befogadunk mindenkit (MONDOM, MINDENKIT, KEDVES EU!), aki Ukrajnából érkezve nálunk lépi át a határt, hiszen a háború sújtotta övezetből a miénk az első szabad uniós ország. Tehát akár ukrán, akár orosz, akár ruszin, akár roma, akár pastu, akár szingaléz, akár hettita, akár babilóni, nálunk menedékre lel.

Nem mellesleg így nemcsak, hogy megvan a befogadási kvótánk, hanem egyenesen túl is teljesítettük az uniós tervet! Szóval milyen kötelezettség-szegési eljárás?

Tehát az oroszok megértették, hogy a kötelező szankciós körök közül mi az energiahordozókat kivettük a pakliból, és különben is 15 éves szerződésünk van nemcsak ezekre, hanem ezek olcsóbb vételére is. Plusz Paks 2!

No, hát éppen ezért lesz üzemanyag dögivel.

Plusz vígan duruzsolhatnak a konvektorok a holnapi mínusz 9, és a holnaputáni mínusz 7-ben is.

***„VAGY AZ”

Amennyiben viszont az oroszok nem értették meg, hogy a fosszilis cuccokra nem vonatkozik a magyar stipi-stopi, akkor az van, hogy tényleg nem lesz nafta.

Hírdetés

No, már most!

Ezen az, ha lóhalálában teli tankolom a verdát, nagyjából annyit segít, mint rákos daganaton az ionizált vízben áztatott Kalmopyrin.

Amennyiben tehát valóban és ténylegesen elfogy a gáz meg az olaj, szóval nem megy a gép, nem duruzsol a konvektor, passzív fűtési tudása lesz a cirkogejzírnek, és még a tömegközlekedés is leáll, akkor:

– egyrészt megtapasztaljuk, hogy milyen lenne, ha a gázcsapot elzárni kívánó ellenzék kormányozna,

– másrészt – otthon maradásra kényszerítve – lesz időnk elgondolkodni azon, hogy vajon lehet-e szankcionálni a McDonald’s, vagy a Nike kivezetésével azt az országot, amelyiktől az otthonunk melege és az iparunk működése függ?

***

Egyelőre az van, hogy sorok vannak. Ezek a sorok azt fogják eredményezni, hogy a pánikszerű felvásárlás miatt az üzemanyag valóban elfogy ideiglenesen.

És elég lesz neki fél napig elfogynia, az emberek ettől csak még nagyobb pánikba fognak esni, és a következő tanker megérkezése után ugyanekkora (ha nem nagyobb) sorok keletkeznek majd.

Közben persze lángos és balatoni hekk szaga lengi majd be a belvárosi dugókat, mivel a dízel ugye repcével is megy.

Valamint számítani lehet majd néhány komoly robbanásra azok miatt az idióták miatt, akik a garázsukban hordókból eszkábált home made töltőállomáson fullra töltötték a kretént, csak éppen arról feledkeztek el, hogy a falra kitett 1977-es Szűcs Judith poszter nem nyújt kellő védelmet a gőzölgés ellen, szóval az alatta lévő szerszámos asztalkáról sürgősen el kéne venni a hamutartót, és kivinni onnan a picsába.

Na, jó éjszakát, sorban állók!

() VBT ()

Kiemelt kép: Ősrégi fotó, még valamikor 2022. március 8-a tájáról, amikor előfordult, hogy a kutakon egyszerre nulla ember tankolt.

 

 

The post A Nagy Benzinpánik appeared first on VBT.


Forrás:vbt.pestisracok.hu
Tovább a cikkre »