A muzsalyi aranybányáról tárgyaltak Beregszászban

A muzsalyi aranybányáról tárgyaltak Beregszászban

Babják Zoltán polgármester közösségi oldalán adott tájékoztatást arról, hogy a legutóbbi tanácsülésen megvitatásra került egy, a muzsalyi aranybányával kapcsolatos határozati javaslat.

Ám már az ülést követően olyan, e kérdést érintő plusz információhoz jutottunk, amit figyelembe kell vennünk – emelte ki a polgármester.

Ezért döntés született arról, hogy tanácskozást tartanak azon vállalkozás képviselőinek részvételével, amely tevékenységet kíván folytatni az aranybánya bázisán, hogy kidolgozzák a kölcsönös kapcsolatok stratégiáját, illetve tisztázzanak minden körülményt.

Ennek során Pavlo Sztukan, a Galenit Kft. igazgatója és Volodimir Hozsik, a Karpatszka Rudna Kompanyija Zrt. jogi kérdésekkel foglalkozó igazgatóhelyettese arról biztosították a résztvevőket,

Hírdetés

hogy tulajdonképpen nem irányoznak elő kitermelési folyamatot a lelőhelyen.

Kizárólag a korábban kitermelt, feldolgozott, majd a felszínen felhalmozott anyag újrahasznosításáról van szó az így kinyert polimetálok további értékesítését célozva.

Emellett megállapodás született arról, hogy egy újabb találkozóra kerül sor az Egyeztető Tanács keretében, amelynek során a vállalkozás képviselői jóváhagyás céljából előterjesztik az üzleti tervüket.

„Számunkra az a legfontosabb, hogy a vállalkozás működése ne okozzon kárt az embereknek és a környezetnek, illetve potenciális gazdasági haszna legyen ebből a költségvetésünknek” – hangsúlyozta városunk első embere.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »