A muszlimokat félti a szakértő Köln kapcsán

A terroristák által elkövetett merényletek és a muszlimoknak tulajdonított erőszak egyik legfőbb vesztesei éppen az európai iszlám közösségek – mondta Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szombaton az M1 csatorna műsorában.

A docens a kölni események kapcsán megjegyezte: az ahhoz hasonló bűncselekmények, illetve a merényletek kapcsán a társadalom kollektívan teszi felelőssé a muszlim közösségeket, ezért az áldozatok után éppen ők a legnagyobb vesztesei ezeknek.

Nem minden rovar bogár

Hírdetés

Az európai gondolkodást úgy érzékeltette, hogy „nem minden muszlim terrorista, viszont majdnem minden terrorista muszlim”.

Német rendőrségi jelentések szerint szilveszter este mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Amikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, s ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Szemtanúk egybehangzó nyilatkozata szerint a támadók „kinézetük alapján az arab vagy az észak-afrikai térségből származtak”.

Hasonló esetek történtek más német nagyvárosokban, továbbá Ausztriában, Svájcban, Finnországban és Svédországban is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »