A muszlimok nevetgélve és örömködve fogadták, hogy lángol a Notre-Dame

A muszlimok nevetgélve és örömködve fogadták, hogy lángol a Notre-Dame

Nemcsak arab, hanem angol és francia nyelven is elárasztották az internetes platformokat azok a muszlim kommentelők, akik Allah dicsőséges közbenjárásaként fogták fel a tűzvészt, és őszinte hangon adtak hálát annak, hogy lényegében csak a Notre-Dame falai maradtak meg a hatalmas tűz után.

(888)

A nyugati világ számára egyáltalán nem új keletű jelenség az, ahogyan az iszlám szélsőséges szárnyainak követői minden olyan műemléket, szobrot vagy imahelyet, amely nem kötődik az általuk képviselt ideológiához, azonnal felgyújtanak, lerombolnak és a földdel teszik egyenlővé.

Ezt tette az Iszlám Állam is sok helyütt a Közel-Keleten is, a teljesség igénye nélkül:

Ninivében, azon belül is a hajdani Asszír Birodalom fővárosában, Moszulban porig rombolták a történelmi jelentőségű épületeket, szobrokat és imahelyeket;
Kalhuban a királyi sírok, szobrok és a kalhui palota vált semmissé;
Hatrának – melyet 1985-ben a világörökség részévé nyilvánítottak, és amelynek rekonstrukciói a múlt század végén fejeződtek be – is eltörölték a romjait a Föld színéről;
végezetül Palmürát és az ott található templom nagy részét is felrobbantotta az Iszlám Állam, mely szintén a világörökség része volt.

Hírdetés

Kárörvendő, vigyorgó muszlimok tűnnek fel a lángoló Notre-Dame közelében, Párizsban

Nem is csoda tehát, hogy szinte felrobbant az internet azon muszlim felhasználók kommentjeitől, amelyek éltették a keresztény és a nyugat-európai civilizáció egyik jelképének, a Notre-Dame-nak a lángolását.

Djamel Boukakra: „Ha Allah is úgy akarja, legközelebb az Eiffel-torony ég majd!”
Jawhar Ghaoui: „Allah gyarapítsa áldásait”
Sofiane Biudabdillha: „A szíriai és iraki civilizációt 2000 óta pusztítják, mégsem sír senki”
Samir Ti: „Jaj, ennél szebb tüzet még soha sem láttam. A világ legszebb tüze”
Mona Z-s: „Kár érte. Ezen a platformon keresztül szolidaritást vállalok a tűzért (nevetős emotikon)”
Meghmoi Jalal: „Kár, hogy nem omlott össze az egész épület”
Raouf Raouf Daouadi: „Együttérzek…a tűzzel”
Abd El Hak Hako: „Ünnepeljünk”

Alább pedig a gúnyos nevetéssel reagáló, szintén muzulmán felhasználók láthatóak. Ez utóbbi hírt a szélsőségesen bevándorláspárti BuzzFeed nevű viccportál meg is próbálta letagadni, azt állítva, hogy ezen reakciók nem a Notre Dame katasztrófája kapcsán születtek – mondani sem kell, kevés sikerrel.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »