A muszlim invázió megállítására buzdít a Romantikus Erőszak és külföldi vendégelőadói új feldolgozása

A muszlim invázió megállítására buzdít a Romantikus Erőszak és külföldi vendégelőadói új feldolgozása

Különleges feldolgozással jelentkezett a Romantikus Erőszak, amelynek az ad aktualitást, hogy 1686 júniusában kezdődött az a három hónapig tartó véres ostrom, amelyben az egyesült európai seregek közel másfél évszázadnyi muzulmán megszállás után visszafoglalták Buda várát, ezzel közvetve megakadályozva az Oszmán Birodalom végső célját, az egész kontinens meghódítását. Az ostromló seregben a magyarok mellett többek között németek, angolok, olaszok, spanyolok és svédek is harcoltak, de Európa szinte valamennyi népe képviseltette magát.

"Ez a történelmi esemény és az újra invázió alatt álló Európa jelenlegi helyzete adta az ötletet, hogy összehívjuk az európai patrióta zenei színtér ismert alakjait, és velük együtt értelmezzük újra a Cock Sparrer legendás dalát" – adta hírül a nemzeti rockbanda.

Hírdetés

A felvételen összesen hat vendégénekes hallatja a hangját: Jocke (Pitbullfarm), Hannes (Kategorie C), Benny (Whitelaw), Griffin (Skrew You), Gigi (Legittima Offesa) és Antonio (1a vanguardia).

A RomErhez kapcsolódó további hír, hogy július 1-jén rendezik meg Velencén az együttes saját szervezésű fesztiválját, a Büszke Botond Rockstrandot. A negyedik alkalommal sorra kerülő fesztivál helyszíne ezúttal is Drótszamár Kemping lesz.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »