A Munkáspárt szokott annyi szavazatot kapni, mint a Jobbik volt országgyűlési képviselője Sajószentpéteren

A Munkáspárt szokott annyi szavazatot kapni, mint a Jobbik volt országgyűlési képviselője Sajószentpéteren

A Sajószentpéter 1. egyéni választókerület jobbikos önkormányzati képviselőjének, Hernádi Norbert halála miatt időközi választást kellett kiírni a településen. A választáson hat jelölt indult: Egyed Zsolt a Jobbik, Kovács Mihály az MSZP-DK jelöltjeként. Rajtuk kívül indult még négy jelölt hivatalosan függetlenként, de a helyi Fidesz az egyik független jelöltre, Fóris Istvánra való szavazásra buzdított.

A választáson 343 fő jelent meg, ami kicsivel több mint 30%-os részvételt jelent. Kovács Mihály, az MSZP-DK jelöltje nyert 124 szavazattal (36,47%), kevéssel mögötte végzett Fóris István 117 szavazattal. A harmadik a szintén függetlenként induló Bárány László lett 45 szavazattal, míg a jobbikos Egyed Zsolt – a párt volt országgyűlési képviselőjeként (!) – mindössze 22 szavazatot szerzett. Koleszár István és Korpai Zoltán független jelöltek 18 illetve 14 szavazattal zártak.

Hírdetés

Az eset pikantériája, hogy ezt a körzetet a jobbikos jelölt 2014-ben közel 22 százalékkal nyerte. Ebből lett mára a sereghajtó 22 szavazat.

Sajószentpéteren MSZP-DK-s polgármester nyert a legutóbbi önkormányzati választáson, a 11 fős képviselő-testületben pedig az öt MSZP-DK-s mellett csak egy fideszes képviselő jutott be. Most szoros eredmény mellett MSZP-DK-s jelöltből lett eggyel több.

(Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »