A munkára ítélés valószínűleg jobban fog fájni a fegyháznál az egymást zafírköves aranygyűrűvel megajándékozó tolvajpárocskának

A munkára ítélés valószínűleg jobban fog fájni a fegyháznál az egymást zafírköves aranygyűrűvel megajándékozó tolvajpárocskának

Elterelték az eladó figyelmét, majd eltulajdonítottak egy aranygyűrűt; elsőfokú ítéletében a bíróság fegyházra és közérdekű munkára ítélte a vádlottakat.

Hírdetés

A vádirat szerint a vádlottak, egy 47 éves férfi és egy 43 éves nő 2016. november 7-én a délutáni órákban mentek be a XIII. kerületi ékszerüzletbe, ahol azt mondták az eladónak, hogy aranygyűrűt szeretnének vásárolni. Az eladó kitett a pultra két, gyűrűkkel teli ékszertálcát, amelyet a vádlottak nézegettek, próbálgatták a gyűrűket, majd közölték, hogy arannyal kívánnak fizetni.

Miközben az eladó az arany aktuális árfolyamát ellenőrizte, a férfi vádlott – kihasználva az eladó figyelmetlenségét -, az egyik ékszertálcáról levett egy 200.000 forint értékű, 18 karátos, zafírköves aranygyűrűt és a kezében tartott mobiltelefonja alá rejtette.

Ezután a vádlottak arra kérték az eladót, hogy tegyen félre nekik egy gyűrűt, mert holnap visszajönnek érte, majd a férfi megadott egy álnevet és egy fiktív mobiltelefonszámot is. Ezt követően a vádlottak vásárlás nélkül, az eltulajdonított gyűrűvel távoztak az üzletből.

Az ügy férfi vádlottja a vád szerint 2016 őszén további négy bűncselekményt is elkövetett; VI. kerületi vendéglátóhelyekről tulajdonította el a vendégek pénztárcáit, táskáit a benne lévő értékekkel együtt.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a férfi ellen többrendbeli, üzletszerű lopás bűntette, illetve vétsége, női társa ellen pedig bűnsegédként elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot, a vádképviseletet a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség látta el.

A bíróság váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottakat, a férfit, mint többszörös visszaesőt 2 év 10 hónap fegyházbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra, a nőt 200 óra közérdekű munkára ítélte.

Az ügyészség a férfi büntetésének súlyosítása érdekében fellebbezést jelentett be, a nőre az ítélet jogerős – olvasható az ügyészségi közleményben.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »